Bijgewerkt: 16 juni 2024

Laatste kans om expositie bekijken van De Monchy, Kok en Samu

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
26-08-2013

Nog tot en met zondag 1 september 2013 kunnen bezoekers van Museum Jan van der Togt genieten van de kunstwerken van Pieter de Monchy, Rita Kok en Raphael Samú. Deze unieke combinatie van beeldhouwwerken, weefkunst en mozaïeken, die de afgelopen weken al veel bezoekers naar het museum heeft gebracht, verdwijnt daarna voor onbepaalde tijd achter de schermen.

De Amstelveense beeldhouwer Pieter de Monchy is door heel Nederland bekend door onder meer het oorlogsmonument in Hengelo, een vijf meter hoog beeld van Albert Schweitzer in Deventer en meerdere bronzen beelden in Amstelveen.

samu Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Raphael Samu - Mea Kameni Mosaic, mixed materials


Voor Rita Kok was het de tweede keer, dat ze exposeerde in Amstelveen. Haar vorige expositie in het Museum Jan van der Togt dateert uit 2002. Het was voor het museum een warm weerzien met het vakmanschap van deze kunstenares.

Met de komst van Raphael Samú naar Amstelveen, zetten de kunstenaar en zijn kunst voor de eerste keer voet op Nederlandse bodem. Na de expositie gaat het werk van deze veelzijdige artiest, vooral bekend van meterslange mozaïeken in het straatbeeld van Rio de Janeiro en Sao Paolo, weer terug naar Brazilië. Maar dus tot 1 september 2013 nog te bewonderen, samen met Rita Kok en Pieter de Monchy, in Museum Jan van der Togt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.