Bijgewerkt: 28 maart 2024

Landelijke meldlijn hoge energierekening geopend door SP

Nieuws -> Politiek

Bron: SP
05-01-2023

'Mensen kunnen bij ons hun verhaal kwijt'. De Socialistische Partij (SP) is op maandag 2 januari 2023 een landelijke Meldlijn hoge energierekening gestart. Met de Meldlijn wil de SP meldingen verzamelen van mensen die hun energierekening niet meer kunnen betalen.

Foto Amstelveen
(Bron SP - 2023)

Flyer van SP met de meldlijn voor de hoge energierekeningen

Daarnaast wil de partij weten of het ingevoerde prijsplafond voldoende oplossingen biedt. Mensen kunnen op de Meldlijn telefonisch hun verhaal kwijt, maar kunnen ook digitaal een reactie geven. De meldingen zal de SP gebruiken om de problemen van mensen aan te kaarten in de Tweede Kamer en gemeenteraden. Waar actie nodig is zal de SP zich inzetten voor goede oplossingen samen met de mensen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Marina Casadei partijvoorzitter van de SP-Amstelveen

De energierekening moet omlaag. De drie grootste energiebedrijven Essent, Eneco en Vattenfall maken bijna 1 miljard euro nettowinst per jaar. In plaats van onze energierekening daarvan te verlagen, verhogen zij de prijzen om nog grotere winsten te maken. Het is absurd dat het kabinet Rutte/Kaag miljarden euro’s van ons belastinggeld aan commerciële energiebedrijven geeft om een ‘prijsplafond’ in te voeren. Energie hoort een basisvoorziening te zijn zonder dat hier winst op wordt gemaakt. Daarom zeggen wij: 'Verlaag de prijzen en nationaliseer onze energie!'

Marina Casadei voorzitter van SP-Amstelveen: 'Terwijl het kabinet miljardensubsidies aan commerciële energiebedrijven geeft die torenhoge winsten maken, komen steeds meer mensen in de problemen.' De Meldlijn hoge energierekening is op werkdagen tussen 19.00 en 20.00 uur gratis te bellen op telefoonnummer 0800-0225005. Wij horen heel graag uw ervaringen zodat we dat in Den Haag kunnen gebruiken.  Een melding kan ook digitaal worden verstuurd via sp.nl/meldlijn.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.