Bijgewerkt: 3 december 2021

Leden VVD-Amstelveen bezochten Den Haag

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
05-06-2012

Vrijdagmiddag 1 juni 2012 vertrok een bus vol met VVD-leden naar Den Haag. Zij gingen op bezoek bij het Amstelveense Kamerlid Joost Taverne. Hij is bij de komende verkiezingen namens de lokale afdeling weer kandidaat voor de VVD.

vvd Amstelveen
(Foto Tom Coumans - 2012)

Wethouder Herbert Raat met de VVD-fractieleden in de Tweede Kamer


De VVD Amstelveen organiseert regelmatig bijeenkomsten voor haar leden. Ditmaal gingen zij op bezoek in de Tweede Kamer. Zij kregen daar een rondleiding door de gebouwen, waar ook VVD-raadslid Tom Ponjee werkzaam is. Onder de aanwezige Amstelveners waren de volledige gemeenteraadsfractie, wethouder Herbert Raat en afdelingsvoorzitter Claudio Mancinelli.

Bijzonder hoogtepunt van de dag was een ontmoeting met Eerste Kamerlid Loek Hermans en een bezoek aan de plenaire zaal. In deze zaal vergadert de Tweede Kamer regelmatig over (voor Amstelveen) belangrijke onderwerpen, zoals de WMO, de A9 en de financiële crisis.

vvd Amstelveen
(Foto Tom Coumans - 2012)

De vrolijke leden van de VVD-Amstelveen fractie in Den Haag


VVD-voorzitter Claudio Mancinelli kijkt met veel plezier terug op dit bezoek: ‘Het was fantastisch om een dag met onze leden in Den Haag door te brengen. Bovendien is het erg prettig om op een informele manier met ons Amstelveense Kamerlid Joost Taverne te spreken over de lokale en landelijke politiek. Binnenkort begint de campagne voor de komende verkiezingen. Onze afdeling staat natuurlijk al helemaal klaar om hier samen met Joost een geslaagde missie van te maken!’

De dag werd afgesloten in restaurant 'Le Bistroquet'. In dit restaurant beraamde Van Agt en Wiegel in 1977 hun beroemde formatiecoup. Zij besloten die avond te komen tot het Kabinet Van Agt-Wiegel en ontnamen hiermee Joop Den Uyl zijn tweede Kabinet. Of het bezoek van de Amstelveense VVD aan dit restaurant even succesvol was, moet nog maar worden bezien, maar dat het minstens zo gezellig was is een onomstreden feit…Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS