Bijgewerkt: 22 maart 2023

Lennart de Looze is de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
08-07-2021

De fractie van GroenLinks-Amstelveen heeft unaniem gekozen voor Lennart de Looze als nieuwe fractievoorzitter voor de rest van de raadsperiode en in aanloop naar de verkiezingen in maart 2022. De gehele fractie van GroenLinks Amstelveen stemde in met het voorstel van Martin Kortekaas, die fractievoorzitter was van 2016 tot nu, om het stokje per 7 juli over te dragen.

Lennart de Looze werd in 2018 als student voor GroenLinks gekozen als jongste raadslid in Amstelveen. Het nu 25-jarige in Amstelveen geboren raadslid drukte de afgelopen drie jaar in gemeenteraad en commissie een duidelijk stempel op het debat over het gebrek aan betaalbare woningen. Daarnaast heeft hij een sterke mening over Schiphol, duurzaamheidsvraagstukken en de omgang met de natuurwaarden in Amstelveen. In de raad staat de Looze bekend als een idealistisch raadslid, met een inhoudelijke benadering, sterk in het publieke debat. De Looze, afgestudeerd politicoloog, sluit zijn studietijd af en start na de zomer als docent maatschappijleer aan het Amstelveen College. De Looze: ‘De GroenLinks fractie gaat door met het voeren van sociale en duurzame politiek en ik ben blij dat de fractie van GroenLinks het vertrouwen in mij heeft om daar leiding aan te geven’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Lennart de Looze raadslid van GroenLinks-Amstelveen


De GroenLinks-fractie kiest voor de nieuwe rolverdeling om daarmee nog in deze raadsperiode het stokje door te geven aan de nieuwe generatie. GroenLinks staat bekend als de partij die al sinds de oprichting consequent progressieve politiek bedrijft en sociaal en duurzaam daarin verbindt. De partij voert nu nog constructief oppositie en wil na de verkiezingen in maart volgend jaar mee doen met een nieuw college. De Looze: ‘In een gemeenteraad die wordt overheerst door rechts, ligt bij mij vooral de uitdaging om progressieve politiek aan tafel te krijgen. Amstelveen heeft die balans echt nodig’. Na de zomer start de campagne, waarin de Looze zijn rol zal pakken om de kiezers te overtuigen van de vrijzinnige idealen van GroenLinks. In het najaar maakt de partij de kandidatenlijst voor de verkiezingen in maart 2022 bekend.

Martin Kortekaas blijft tot de verkiezingen uiteraard aan als raadslid en zal zich in die rol met name bezig gaan houden met participatie en inspraak, regionale vraagstukken en preventie bij veiligheidsvraagstukken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.