Bijgewerkt: 25 juni 2022

Lezersfeest in Amstelland Bibliotheken

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelland Bibliotheken
02-03-2009

Amstelland Bibliotheken nodigt u uit voor het Lezersfeest op zondag 8 maart 2009 met als thema 'De grenzeloosheid van literatuur'. Aan tafel twee auteurs die afkomstig zijn uit het buitenland, maar al meer dan twintig jaar in Nederland wonen: Kader Abdolah en Sana Valiulina. Beide schrijvers vertellen over hun werk en worden geïnterviewd door Bram Bakker, psychiater en schrijver.

Kader Abdolah (1954) studeerde natuurkunde in Teheran en zat in de redactie van een ondergrondse krant toen hij gedwongen werd Iran te ontvluchten. Hij verblijft sinds 1988 in Nederland. In 1993 debuteerde hij met de verhalenbundel De adelaars, die meteen werd bekroond met Het Gouden Ezelsoor. Daarna volgen meer romans. Zijn boek Huis van de Moskee (2005) eindigde in 2007 op de tweede plaats bij de verkiezing van de beste Nederlandstalige roman aller tijden. In 2008 verscheen zijn vertaling van de Koran.

Sana Valiulina (1964) is geboren in Estland. Zij studeerde Scandinavistiek in Moskou en woont sinds 1989 in Nederland. Sana Valiulina publiceerde eerder in De Tweede Ronde en NRC Handelsblad. Haar roman Didar en Faroek (2006) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Het is een boek over een liefdesrelatie die sterk wordt getekend door de politieke ontwikkelingen in Oost-Europa en de Sovjet-Unie in de periode 1922–1956. Ander werk van Valiulina’s hand zijn Het Kruis (2001) en Vanuit nergens met liefde (2002).

Zondag 8 maart 2009                                    Pashouders: € 7,50

15.00 - 18.00 uur                                           Niet-pashouders: € 10

Bibliotheek Amstelveen Stadsplein              Voorverkoop € 1 korting


­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Workshop tuinontwerpen in bibliotheek Aalsmeer

Op maandag 9 maart 2009 zal ontwerper Margreet Post in bibliotheek Aalsmeer een workshop geven over het ontwerpen van uw droomtuin. Laat u inspireren vlak voor het buitenseizoen aanbreekt!

Aan de hand van voorbeelden geeft Margreet Post u inzicht in uw eigen tuintype. Bent u het groene tuintype voor wie de tuin een weelderige oase is en het onderhoud ervan ontspanning betekent? Of bent u het gele tuintype dat uw tuin ziet als gezellige buitenruimte waar u met uw gezin uitgebreid kunt eten en samen zijn?

Margreet Post (1968) heeft al negen jaar een succesvol tuinontwerpbureau en ontwerpt tuinen, patio’s en dakterrassen. Zowel particulieren als bedrijven maken gebruik van haar diensten.

Maandag 9 maart                                                      Pashouders: € 7,50

20.15– 22.00 uur                                                       Niet-pashouders: € 10

Bibliotheek Aalsmeer                                                Voorverkoop € 1 korting. Marktstraat 19a AalsmeerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.