Bijgewerkt: 6 december 2021

Lezing 'Idealisme is het nieuwe realisme' in Muziek- en Dansschool Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Partij voor de Dieren
07-03-2017

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand en kandidaat-Kamerlid Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren toeren door het land met hun lezing 'Idealisme is het nieuwe realisme'. Kiezers maken tijdens de tournee kennis met de unieke manier, waarop de Partij voor de Dieren al tien jaar politiek bedrijft. Op zondag 12 maart 2017 om 14.15 uur zijn ze in Muziek- en Dansschool Amstelveen. Iedereen is welkom, entree is gratis. Na de lezing is er gelegenheid om de politici in gesprek te gaan.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

Esther Ouwehand (1976) is een politica namens de Partij voor de Dieren. Zij is een van de auteurs van het verkiezingsprogramma van de partij en 9 jaar actief in de Tweede Kamer


Ouwehand en Van Raan nemen de luisteraars mee naar de wereld van de 'expressieve politiek'. “We laten zien, dat idealisme het nieuwe realisme is, waar de wereld dringend behoefte aan heeft”, licht Ouwehand toe. “Aan de hand van onze successen in tien jaar Partij voor de Dieren in de Kamer én de speerpunten uit ons verkiezingsprogramma maken we duidelijk, dat wij hét politieke alternatief voor de gevestigde orde bieden. Het is tijd voor Plan B, omdat er geen planeet B is”, aldus het Kamerlid. “De Partij voor de Dieren heeft een unieke manier van politiek bedrijven”, vult Van Raan aan, Statenlid in Noord-Holland en die met zijn derde plek op de kandidatenlijst een goede kans maakt op een zetel in de Tweede Kamer. “Wat is het effect van vasthouden aan idealen, waar de rest meer gericht is op compromissen en het verkrijgen van de macht? Daar gaan we uitgebreid op in tijdens onze lezing.”

De Partij voor de Dieren spreekt een geheel eigen taal, zo concludeerde de Volkskrant in een recente analyse. Geen enkele andere partij kiest in haar verkiezingsprogramma zo nadrukkelijk voor het leefbaar houden van de aarde en het beschermen van al haar bewoners. Het optreden van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer wordt bovendien gekenmerkt door een standvastige keuze om vast te houden aan de idealen en het agenderen van díe onderwerpen waar de traditionele politiek liever bij wegkijkt. De 'buitenboordmotor' van de Kamer, constateerde Trouw.

De lezing duurt van 14.15 uur tot 16.30 uur (inloop vanaf 13.45 uur). Adres: Muziek- en Dansschool, Stadsplein 99, 1181 ZM Amstelveen Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via https://www.partijvoordedieren.nl/aanmeldformulier-idealisme-is-het-nieuwe-realisme-in-amstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.