Bijgewerkt: 8 december 2022

Lezing over penopauze in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
07-06-2010

Op donderdag 17 juni 2010 organiseert Ziekenhuis Amstelland de informatiebijeenkomst 'Bestaat de penopauze? Lifestyle en de ouder wordende man'. dr. Y. Reisman, uroloog in Ziekenhuis Amstelland, spreekt over de penopauze. Aansluitend is er voldoende gelegenheid vragen te stellen.

De voorlichtingsavond wordt georganiseerd in het kader van de International Men's Health Week. Deze week wordt elk jaar gepland in de week die eindigt op vaderdag. De Men’s Health Week heeft tot doel het vergroten van de bekendheid van mannelijke aandoeningen en het aanmoedigen van het vroeg herkennen en behandelen van aandoeningen bij mannen.

dr. Reisman start om 19.30 uur met zijn lezing in de Ontmoetingsruimte van Ziekenhuis Amstelland. U kunt zich voor deze avond aanmelden via de afdeling Communicatie & Voorlichting van Ziekenhuis Amstelland, voorlichting@zha.nl.

Penopauze?

Penopauze is een stadium van 'instabiliteit' in het leven van de man, net als bij vrouwen (menopauze) komt dit voor zo rond de leeftijd van ongeveer veertig à vijftig. Vaak ontstaan er lichamelijke klachten en depressies, in deze periode scheiden de meeste stellen. Het is grotendeels te vergelijken met de menopauze, die bij de vrouw ontstaat, het heeft uiteraard niets te maken met de menstruatiecyclus, maar de klachten die ontstaan, komen redelijk met elkaar overeen. (Bron: Wikipedia)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.