Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Lijsttrekker Eric Smaling van SP Noord-Holland in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Sp-Amstelveen
04-03-2019

Op zaterdag 9 maart 2019 doet een campagnebus van de SP-Amstelveen aan. De lokale afdeling zal die ochtend samen met lijsstrekker Eric Smaling in Amstelveen gaan praten met bewoners van de wijk Patrimonium. Belangrijke onderwerpen waar de SP graag over wil praten zijn de groei van Schiphol, het openbaar vervoer en het gebrek aan betaalbare huurwoningen.

Foto Amstelveen
(Bron SP-Amstelveen - 2019)

Eric Marc Alexander Smaling (1957) is een politicus, hoogleraar en publicist


Eric Smaling, hoogleraar aan de Universiteit Wageningen heeft als parlementariër voor de SP ruime ervaring opgedaan, hij was van juni 2007 tot mei 2013 Eerste Kamerlid en direct hierna Tweede Kamerlid tot maart 2017. Na de jaren in Den Haag ging hij weer aan het werk bij de universiteit. En toch bleef het politieke handwerk kriebelen. Smaling stelde zich beschikbaar voor de Provinciale Staten als SP Noord-Holland lijsttrekker om zijn kennis, ervaringen en vooral idealen in te zetten.

Behalve de lijsttrekker zullen ook de gemeenteraadsleden Patrick Adriaans en Marina Casadei de groep versterken. Casadei: 'Mensen die de SP een beetje kennen, weten dat wij regelmatig met de mensen in de wijk praten. Zo zijn we de afgelopen periode onder meer in Westwijk en in de Groenelaan geweest. Maar Patrimonium is alweer een tijdje geleden. Vandaar onze keuze voor dit deel van Amstelveen.' De leden van SP gaan tussen 10.00 en 11.30 uur de wijk in.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.