Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Lijsttrekker Groot van CDA-Amstelveen tegen gereguleerde hennepteelt

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
10-03-2014

Jan-Willem Groot heeft zich samen met meer dan 100 CDA- lijsttrekkers uit het hele land uitgesproken tegen de regulering van wietteelt. Het tegengeluid is een antwoord op het manifest 'Joint regulation', waarin een aantal burgemeesters onlangs pleitten voor een landelijk stelsel van gecertificeerde en gereguleerde cannabisteelt.

Groot Amstelveen
(Bron CDA-Amstelveen - 2014)

Jan-Willem Groot, lijsttrekker van CDA-Amstelveen


CDA-lijstrekker Jan-Willem Groot: “In Amstelveen hebben we geen coffeeshop, en dat wil het CDA zou houden. Drugs zijn schadelijk. Ik sluit me dan ook graag aan bij manifest #NEEderwiet.” De lijsttrekkers noemen hierin de oproep van de burgemeesters een volstrekt verkeerd signaal. “We moeten af van de romantiek rond de joint. Drugs moeten niet onder staatstoezicht worden geproduceerd en verstrekt”.

De CDA-lijsttrekkers roepen de burgemeesters verder op het hoofd niet in de schoot te leggen in hun aanpak van drugscriminaliteit, maar te kiezen voor het welzijn en gezondheid van hun inwoners. “Er is geen ouder die staat te juichen als zijn, of haar kind gaat blowen. Het CDA staat naast de ouders, die hun kinderen willen beschermen tegen de schade en risico’s van softdrugs”.

Volgens de drugsmonitor van het kabinet blowen Nederlandse scholieren twee keer zoveel als hun Europese leeftijdsgenoten. Onder scholieren die softdrugs gebruiken, blowt een op de drie onder schooltijd. De lijsttrekkers bepleiten een verdere terugdringing van het aantal coffeeshops; uit de wijken en zeker niet in de buurt van scholen. Daarnaast willen zij een intensievere aanpak van de illegale wietteelt door meer controles en betere samenwerking tussen de politie, inspecties en gemeentelijke diensten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.