Bijgewerkt: 19 april 2024

Like My Painting wedstrijd voor amateurkunstenaars

Nieuws -> Cultuur

Bron: Stichting Stimulering Amateur Schilderkunst
13-11-2017

Is de nieuwe Van Gogh een vrouw? Amateurkunstenaars enthousiast over stimulerend initiatief. Volgens een marktonderzoek van Maurice de Hond zijn in Nederland maar liefst 1,7 miljoen mensen actief als amateurschilder. Verwacht wordt, dat dit aantal alleen maar zal stijgen door de toename van vrije tijd en de groeiende behoefte aan zelfexpressie. Van deze schilders is 75 % vrouw. Zij besteden jaarlijks circa € 425 miljoen aan materialen, cursussen, lidmaatschappen en excursies.



Sinds kort is er de Stichting Stimulering Amateur Schilderkunst (SAS), die streeft naar meer erkenning en zichtbaarheid van deze amateurkunstenaars. Stichting SAS helpt hen (nog) meer plezier aan hun hobby te beleven, de kwaliteit van hun werk te verbeteren en hun creativiteit in te zetten voor de samenleving. Hiertoe neemt de stichting een groot aantal initiatieven. Een daarvan is Like My Painting (likemypainting.nl), een wedstrijd die mensen oproept hun beste werk op Facebook te zetten. Het aantal likes wordt medebepalend voor de uitslag. De jury bestaat uit experts en wordt voorgezeten door de gerenommeerde kunstenaar Sam Drukker. De prijzen bestaan uit materialen (gesponsord door Talens), masterclasses en deelname aan een expositie in een museale instelling.

De wedstrijd is op 1 november 2017 van start gegaan. Na een week waren er al meer dan honderden inzendingen, die druk werden geliket. De sluitingsdatum is 31 december 2017. Stichting SAS verwacht, dat dan zeker 1000 amateurs hun werk hebben ingezonden.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.