Bijgewerkt: 29 september 2023

Literair Café 102 met Jaap Robben

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelveen
21-11-2022

Donderdag 1 december 2022 is auteur Jaap Robben te gast in het laatste Literair Café 102 van 2022 bij Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. In mei van dit jaar startte het Literair Café 102, een samenwerking tussen Boekhandel Venstra en de Bibliotheek, en kreeg gemiddeld een 9+ van de bezoekers. In dit laatste Café van het jaar is de hoofdgast dichter en auteur Jaap Robben (1984).

Hij schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken, vertalingen en schreef hij meermaals voor het theater. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen. Jaap treedt graag op in boekhandels, bibliotheken en tijdens festivals.

Foto Amstelveen
(Foto Stephan Vanfleteren - 2022)

Dichter en auteur Jaap Robben

Over Schemerleven. Wanneer de jonge, vrijgevochten Frieda Tendeloo op een late wintermiddag in 1963 de dichtgevroren Waal op stapt, wacht haar een ontmoeting die ze nooit meer zal vergeten. Tussen de ijsschotsen op de witte rivier ontmoet ze de getrouwde Otto. Ze beleven een liefde die onstuimig begint, maar noodlottig eindigt. Haar leven lang houdt ze haar herinneringen hieraan voor zichzelf. Tot Frieda op 81-jarige leeftijd plotseling weer alleen is. En het verzwegen verdriet zich onontkoombaar aan haar opdringt. Pas dan durft ze op zoek te gaan naar wat ze is verloren.

"Teder en fijngevoelig. Meesterlijk hoe Jaap Robben het leven van Frieda beschrijft."

Literair Café 102. Elke maand een exclusieve mogelijkheid om in gesprek te gaan met een bekend auteur, dat is Literair Café 102! Stel al je brandende vragen, deel je ervaringen, of misschien wil je wel een literaire discussie starten met jouw favoriete schrijver? Het is allemaal mogelijk op deze bijzondere avond. Samen met boekhandel Libris Venstra ontvangen we inspirerende auteurs die staan te popelen om met jou in gesprek te gaan over hun nieuwste werk.

Literair Café 102: Jaap Robben – Schemerleven. Datum: donderdag 1 december 2022, 19.30 - 21.30 uur. Locatie: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein 102. Prijs: Leden: € 10. Niet-leden: € 15. Kaarten zijn online te koop op de website van de Bibliotheek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.