Bijgewerkt: 24 juni 2024

Losse Leeskring in bibliotheek Aalsmeer op 4 februari 2016

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Bibliotheek Amstelland
22-01-2016

Donderdag 4 februari 2016 organiseert de Bibliotheek Amstelland weer een Losse Leeskring in bibliotheek Aalsmeer. Bent u iemand die niet in de gelegenheid is om u voor meerdere datums vast te leggen voor een leeskring? Dan biedt de Losse Leeskring uitkomst. Samen met andere geïnteresseerde lezers praten we een avondje over een goede roman. Deze keer staat de roman 'De onderwaterzwemmer' van P.F. Thomése (1958) centraal.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2015)

Schrijver Pieter Frans Thomése (1958). Van 1979 tot 1984 was Thomése redacteur en verslaggever bij het Eindhovens Dagblad. In 1984 pakte hij zijn geschiedenisstudie voor drie jaar weer op, maar voltooide deze niet. Daarna schreef Thomése voor het weekblad De Tijd en leverde hij bijdragen aan NRC Handelsblad, enkele regionale dagbladen en Vrij Nederland. Van januari 1998 tot april 2001 was Thomése redacteur van het literair tijdschrift De Revisor


De onderwaterzwemmer is een spannende en aangrijpende roman over de onherstelbaarheid van verlies en schuld daarover. En over redding, die komt wanneer je haar niet verwacht – maar die, onder water, steeds met je is mee gezwommen. P.F. Thomése is een van de meest veelzijdige schrijvers van ons taalgebied; romancier, essayist, polemist, verhalenverteller, ironicus en scherp cultuurcriticus: onverschrokken en trefzeker en altijd weer verrassend.

Heeft u De onderwaterzwemmer gelezen, of gaat u het boek nog voor 4 februari lezen en wilt u hier met anderen van gedachten over wisselen? Kom dan op donderdag 4 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur naar de bibliotheek in Aalsmeer. Deelname kost € 7,50. Bibliotheekpashouders betalen € 5,-. De prijzen zijn inclusief een drankje. Kaarten voor de Losse Leeskring zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl

De pers over De onderwaterzwemmer: ‘Zonder enige twijfel de beste roman van P.F. Thomése.’ – Theo Hakkert in Wegener. Adres: Bibliotheek Aalsmeer Marktstraat 19a, 1431 BD AalsmeerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.