Bijgewerkt: 21 maart 2023

Losse Leeskring over de Zweedse Laarzen van Henning Mankell

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Bibliotheek Amstelland
04-06-2016

Net voordat zijn laatste boek Zweedse Laarzen hier verscheen overleed de auteur er van; Henning Mankell (1948-2015). Hij stierf aan longkanker. Tijdens zijn aftakelingsproces schreef de Zweedse auteur de autobiografische roman Drijfzand, gevolgd door Zweedse laarzen, een losstaand vervolg op de alom geprezen roman Italiaanse schoenen. In de Losse Leeskring praten geïnteresseerde lezers samen over aansprekende romans onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker. Houdt u van lezen en praat u graag over boeken, maar wilt u zich nergens toe verplichten? Dan biedt de Losse Leeskring uitkomst.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2016)

Henning Georg Mankell (1948 - 2015) op de omslag van zijn boek. Hij was een Zweedse misdaad schrijver, auteur van kinderboeken en toneelschrijver, het best bekend is voor een reeks van detectives in de hoofdrol. Zijn bekendste creatie is inspecteur Kurt Wallander. Hij schreef ook een aantal toneelstukken en scenario's voor televisie


Op donderdag 16 juni 2016 wordt Zweedse Laarzen van Henning Mankell besproken. Een roman over ex-chirurg Frederik die op een herfstnacht wakker schrikt: zijn huis, op een eiland in Oostzee, staat in lichterlaaie. Ternauwernood weet hij het brandende huis te ontvluchten. Hij heeft nog net tijd om twee verschillende linkerlaarzen aan te trekken. Hij is alles kwijt en is gedwongen zijn leven opnieuw vorm te geven. Hij wordt beschuldigd van brandstichting, begint zich nogal oud te voelen en zijn dochter blijkt zwanger te zijn. Na de ontmoeting met journaliste Lisa verandert er veel. Zij wekt lang vergeten gevoelens in hem op. Wanneer vervolgens nog een huis op de eilandengroep afbrandt, staat het vast: dit wordt een herfst om nooit te vergeten.

Heeft u Zweedse Laarzen gelezen, of gaat u het boek nog voor 16 juni lezen en wilt u hier met anderen van gedachten over wisselen? Kom dan op 16 juni 2016 van 19.00 uur tot 21.00 uur naar de bibliotheek in Aalsmeer. Deelname kost € 7,50. Bibliotheekpashouders betalen € 5,-. De prijzen zijn inclusief een drankje. Kaarten voor de Losse Leeskring zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken of op www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.