Bijgewerkt: 28 juni 2022

Maag- darm en leverziekten onder de loep bij Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
03-05-2016

Op 18 mei 2016 organiseert Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland een voorlichtingsavond in samenwerking met de Maag- darm en leverartsen van het ziekenhuis. Maag- darm- en leverziekten staan vooral in de belangstelling sinds in 2014 het landelijk onderzoek ter opsporing van darmkanker is gestart. Specialisten in dit vakgebied houden zich naast darmkanker ook bezig met de preventie van andere ziekten, zoals slokdarmkanker en met de diagnostiek en behandeling van veel voorkomende aandoeningen, zoals maagziekten, prikkelbaar darmsyndroom, chronische ontstekingsziekten van de darm, glutenallergie en ziekten van de lever, gal en alvleesklier.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

Locatie en het uiterlijk van de colorectale kanker (ook bekend als darmkanker, rectale kanker of darmkanker) is de ontwikkeling van kanker van het colon, of rectum (delen van de dikke darm)


Maag- darm- en leverartsen Maarten Tushuizen en Leslie Noach zullen ingaan op het bevolkingsonderzoek naar darmkanker en uitleg geven over onderzoeken die worden verricht om een aantal veel voorkomende ziekten en klachten op hun vakgebied te behandelen. Inloop is om 19.00 uur met koffie en het programma begint om 19.30 uur. Locatie Ziekenhuis Amstelland, Ontmoetingsruimtes. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze bijeenkomst op de website van Ziekenhuis Amstelland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.