Bijgewerkt: 28 juni 2022

Magazine Amstelland IntoBusiness van start

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Ruud Blaazer
18-07-2012

Regio is nieuwe zakenglossy rijker

De regio Amstelland is een nieuw, glossy zakenmagazine rijker. Dinsdagmiddag 17 juli 2012 overhandigde uitgever Ruud Blaazer het eerste nummer van 'zijn' Amstelland IntoBusiness aan Wethouder Economische Zaken Ad Verburg van gemeente Aalsmeer.

Het nieuwe zakenmagazine in de regio Amstelland wordt gratis op naam verstuurd aan bedrijven in de gemeenten Uithoorn, Aalsmeer en Amstelveen en verschijnt vier keer per jaar. Met gepaste trots nam de Aalsmeerse Wethouder Ad Verburg de eerste uitgave van het regionale business-to-business magazine in ontvangst.

Natuurlijk bladerde Verburg snel door naar de pagina’s,waarin hij samen met Ron Leegwater van Rabobank Regio Schiphol en tevens medelid van de Stuurgroep vertelt over de Aalsmeerse Verkiezing tot Starter en Onderneming van het Jaar. Verburg liet blijken bijzonder blij met de komst van dit glossy vormgegeven magazine te zijn.

into Amstelveen
(Foto Jur Engelchor - 2012)

Wethouder Economische Zaken Ad Verburg van Aalsmeer (l) ontvangt het eerste exemplaar van het magazine Amstelland IntoBusiness uit handen van uitgever Ruud Blaazer


“In de gemeente Aalsmeer was nog geen magazine voor ondernemers, terwijl we hier toch zo’n 2800 ondernemingen tellen. De dichtheid aan bedrijven is hier dus heel groot en daarom de behoefte aan een dergelijke glossy ook. Ik verwacht dan ook, dat het magazine kan bijdragen aan een beter begrip voor en samenwerking met elkaar.”

IntoBusiness mag dan een nieuwkomer in deze regio zijn, maar andere rayons gingen al voor. Met zijn oorsprong in Alphen aan den Rijn groeide het franchiseconcept van het succesvolle zakenmagazine de afgelopen jaren steeds groter. Kenmerkend voor de rayons is de cohesie, die ooit tot stand is gekomen door cultuurhistorie, ligging en saamhorigheid. De kleurrijke zakelijke glossy’s zijn een platform voor alle ondernemers en (overheids)instellingen in een specifiek gebied.

Ruud Blaazer, uitgever van de Haarlemmermeerse en nu dus ook Amstellandse editie van IntoBusiness, vertelt: “De totaaloplage van beide magazines bedraagt 12.500 exemplaren en biedt daarmee grote synergiemogelijkheden. Het magazine is een platform om ondernemers, maar ook bestuurders dichterbij elkaar te brengen, opdat zij zich bewust worden van het feit, dat het in de eigen buurt ook goed zaken doen is en dat ver weg gaan helemaal niet nodig is. In die zin draagt Amstelland IntoBusiness een steentje bij aan het stimuleren van de lokale economie.”

De volgende uitgave van Amstelland IntoBusiness staat gepland voor oktober. Daarnaast zijn de magazines, net als aanvullende columns en nieuws uit het verspreidingsgebied, ook via een app (voor iPhone en iPad) en op de website www.intobusiness.nu terug te lezen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.