Bijgewerkt: 24 maart 2023

Marc de Hond signeert bij Boekhandel Venstra

Nieuws -> Cultuur

Bron: Boekhandel Venstra
05-09-2008

Een aangrijpend verslag van de gevolgen van een medische misser.

Marc de Hond signeert zaterdag 13 september 2008 om 13.00 uur – 14.30 uur bij Boekhandel Venstra zijn boek: KRACHT, een aangrijpend verslag van de gevolgen van een medische misser.

De Hond Amstelveen
(Boekhandel Venstra - 2008)

Marc de Hond


Marc is dj bij 3FM, keeper van het eerste elftal van zijn voetbalclub en op zijn 22e op papier een van de jongste internetmiljonairs. Alles zit mee, totdat de waarde van zijn aandelen in een paar maanden tijd in rook opgaat en er een tumor in zijn ruggenmerg wordt ontdekt. Met een riskante operatie wordt het gezwel succesvol verwijderd.

De nacht daarna verzuimt de verantwoordelijke nachtzuster de voorgeschreven controles uit te voeren. Een bloeding wordt daardoor over het hoofd gezien, met desastreuze gevolgen. Als Marc de volgende ochtend wakker wordt, is hij vanaf zijn borst verlamd. Artsen vertellen hem dat hij nooit meer zal kunnen lopen.

In het revalidatiecentrum wil men hem voorbereiden op zijn nieuwe leven in de rolstoel. Hij weigert dit te accepteren en wil koste wat kost weer lopen. Na maanden van meditatie en training, en dankzij zijn doorzettingsvermogen komen eindelijk de eerste verbeteringen. Maar is het voldoende om zijn oude leven terug te krijgen?

Kracht is het aangrijpende verslag van een dramatische gebeurtenis in het leven van een succesvolle jonge jongen. Hoe verwerk je de fysieke, mentale en sociale gevolgen van een ernstige handicap en hoe weet je dankzij een grenzeloos optimisme een nieuw leven op te bouwen?

In Kracht geeft Marc de Hond een unieke kijk achter de schermen van de zorgsector en beschrijft hij wat de gevolgen zijn van een plotselinge, ernstige handicap op je relatie met familie en vrienden, en op je liefdesleven.

Reacties op het boek

‘De strijd verlaten en de realiteit te omarmen, gaan leven in plaats van overleven. Dat is Marcs verhaal, dat is ieders verhaal. Daarom zei ik elke keer als we elkaar spraken: “Schrijf dat verhaal nou op!” En eigenwijs als hij is, hij dééd het, En hoe!’ Annemarie Postma, auteur en publicist

‘Wat er ook gebeurt, Marc gaat altijd maar door. Strijden, vechten en knokken. In Kracht toont hij op indrukwekkende manier aan hoe ver hij met zijn doorzettingsvermogen kan komen. Hij is een onverbeterlijke optimist.’ Hugo Borst

‘Zenuwtergend spannend, zelfs al ken je de afloop. Zo open, eerlijk en moedig geschreven, dat de herkenning pijn doet.’ Funda Müjde, auteur en columnist

Over de auteur

Marc de Hond (1977) is radio- en tv-presentator en ondernemer. Hij presenteert RTL Poker op RTL7. Eerder was hij te horen met programma’s op onder meer 3FM, Radio 1 en Caz!, en was hij te zien in Goedemorgen Nederland. Vanaf november 2008 maakt hij zijn opwachting als presentator van de wekelijkse realityshow Expedition Unlimited bij LLiNK op Nederland 3.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.