Bijgewerkt: 6 december 2021

Mark Rutte bezocht het Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
19-05-2014

Afgelopen zaterdag 17 mei 2014 was Amstelveen even het middelpunt van Europa. Minister-president Mark Rutte bezocht het Stadshart. Hij deed dit om aandacht te vragen voor de Europese Verkiezingen. Tijdens het bezoek lichtte hij het belang toe van de Europese verkiezingen voor Amstelveen. Als partijleider riep hij op om VVD te stemmen op 22 mei.

Tijdens het bezoek liep Mark Rutte een ronde over de braderie op de Rembrandtweg. Hij ging daar in gesprek met winkeliers. Bovendien schudde hij veel handen met de massaal aangestroomde Amstelveners die met hem in gesprek, of op de foto wilde.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2014)

Mark Rutte in Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2014)

Mark Rutte in Amstelveen


Tijdens een interview in het Stadshart met RTL 4 lichtte Mark Rutte het belang van de Europese verkiezingen voor Amstelveen toe: ‘Deze verkiezingen gaan echt over Nederland. De verkiezingen gaan over de vraag, of je door de samenwerking in Europa meer banen kan creëren. Dit betekent, dat we in Europa verstandige beslissingen moeten nemen over banen die uiteindelijk terecht komen hier in Amstelveen, in de buurt van Amstelveen, op Schiphol en in heel Nederland.’ (kijk hier het uitgebreide interview terug van RTL met Mark Rutte in Amstelveen)

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2014)

Mark Rutte in Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2014)

Leden van de VVD fractie met Mark Rutte in Amstelveen


Het bezoek werd gefilmd door onder andere RTL, NOS, RTV Amstelveen en zelfs de Vlaamse zender VRT. Amstelveen was deze middag letterlijk het middelpunt van Europa. Voorzitter Claudio Mancinelli; 'Het was fantastisch om Mark Rutte in dit laatste weekend voor de verkiezingen te mogen ontvangen. Wij ondersteunen natuurlijk zijn oproep om op 22 mei VVD te stemmen'.

Naast Mark Rutte was ook de in Amstelveen geboren kandidaat Robert van Rijn aanwezig. Robert is fractievoorzitter in Aalsmeer en tevens verkiesbaar voor de EU-verkiezingen op 22 mei. Hij zegt over de verkiezingen het volgende: ‘Zorgen, dat de economie weer op gang komt en de werkgelegenheid groeit is mijn topprioriteit. Daarom moet de EU de interne markt verbeteren en lidstaten niet met onzinnige regels overspoelen.'

De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats op 22 mei. Voor meer informatie over de deelnemende partijen, kandidaten en verkiezingsprogramma's kunt u terecht op de website van de gemeente Amstelveen (klik hier). Meer informatie over Robert van Rijn kunt u vinden op de website van de VVD (klik hier).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.