Bijgewerkt: 4 maart 2024

Meer dan 19.000 bezoekers aan Klee en Cobra in eerste maand

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
27-02-2012

De tentoonstelling Klee en Cobra  'Het begint als kind' heeft sinds de opening op 28 januari 2012 voor een grote toeloop naar het Cobra Museum gezorgd. In de eerste maand bezochten ruim 19.000 bezoekers (cijfers t/m 26 februari 2012) de expositie.

Opvallend zijn de verdrievoudiging van het jeugdbezoek (0 t/m 18 jaar) en de stijging met bijna 400% van Museumkaarthouders ten opzichte van andere jaren. Ook de niet frequente museumbezoeker (zonder Museumkaart) weet de weg naar de expositie goed te vinden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een klein deel van de tentoonstelling Klee en Cobra 'Het begint als kind' op 27 januari 2012


Zakelijk directeur Els Ottenhof: “Wij zijn zeer opgetogen over deze tussenstand. De tentoonstelling was een ambitieuze onderneming, waarvoor de samenwerking met twee gerenommeerde partners – het Zentrum Paul Klee in Bern en het Louisiana Museum of Modern Art in Humlebaek – en de financiële steun van vele fondsen - Turing Foundation, het Mondriaan Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS REAAL Fonds, de Business Club van het Cobra Museum en Stichting Zabawas - onontbeerlijk waren. Niet alleen is het onderwerp uitstekend opgepakt door de (internationale) pers, maar nu dus ook door het publiek.”

De grote toeloop van jeugdige bezoekers hangt ongetwijfeld samen met het thema van de tentoonstelling (Het begint als kind). Hoewel het geen kindertentoonstelling betreft, zijn er diverse activiteiten voor deze doelgroep ontwikkeld: een werkkrant voor kinderen (7 t/m 12 jaar), kinderworkshops (6 t/m 12 jaar), kinderateliers (geen leeftijdsgrens), etc. Bezoekers vanaf 8 jaar kunnen zich op woensdagmiddag en op zondag laten testen in Het begint als kind-lab, een samenwerkingsproject met de UvA.

Klee en Cobra

In totaal zijn ruim 130 topstukken van Paul Klee en 120 hoogtepunten van Cobra met werk van onder meer Karel Appel, Constant, Corneille, Eugène Brands, Asger Jorn en Pierre Alechinsky bijeengebracht uit internationale collecties. Sommige Klee-bruiklenen hebben Zwitserland niet eerder verlaten. De bezoeker ervaart hoe zowel Klee als de generatie van naoorlogse Cobra kunstenaars de vrije expressie van het kind vertaalden in een radicaal nieuwe kunst, die tot op de dag van vandaag kleurrijk, spontaan, rauw en puur is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.