Bijgewerkt: 28 juni 2022

Meerderheid in de Tweede Kamer om de wietteelt te reguleren

Nieuws -> Politiek

Bron: D66
23-09-2016

Voor het eerst tekent zich een meerderheid af in de Tweede Kamer om de wietteelt te reguleren. Ondanks, dat D66 al langere tijd aan een initiatiefwetsvoorstel werkt, zat de politieke discussie de laatste jaren muurvast. Vandaag spreken PvdA en VNL zich in het Algemeen Dagblad echter positief uit voor ons wetsvoorstel en daarmee is er zicht op een meerderheid in de Tweede Kamer.

Foto Amstelveen
(Foto Politie.NL - 2015)

Hennepplantage in Amstelveen in februari 2015. Al jaren worden in verschillende delen van de stad regelmatig wietplantages opgerold door de politie, maar door de hoge winstmarges komen er steeds weer nieuwe plantages terug en het lijkt meer op een 'neverending story'


D66-Kamerlid Vera Bergkamp: “Dit is een doorbraak. Na burgemeesters, gemeenten en een groot deel van de Nederlanders wil nu ook de Tweede Kamer, dat de wietteelt gereguleerd wordt. Ons wetsvoorstel ligt vanaf vandaag klaar voor behandeling in de Kamer en we willen dit nog voor de verkiezingen door de Kamer slepen. Nederland zit al te lang in een impasse op dit onderwerp. We moeten weer gidsland worden in Europa.” Lees het artikel verder op de website van D66.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.