Bijgewerkt: 26 september 2021

Met 50 km per uur op de N196

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Provincie NH
27-10-2013

Aalsmeer - De provincie Noord-Holland gaat de groene golf uitzetten op de N196 in Aalsmeer en de maximum snelheid verlagen naar 50 km per uur via een verkeersbesluit. Dit zijn de twee belangrijkste oplossingen om de verkeersveiligheid op de N196 (de Burgemeester Kasteleinweg) te verbeteren.


Grotere kaart weergeven De Burgemeester Kasteleinweg, de N196 tegenwoordig in Aalsmeer

Door de provincie is onderzoek gedaan naar maatregelen om de verkeersveiligheid op de N196 te verbeteren. Dit naar aanleiding van het ongeluk op de kruising Ophelialaan-N201 (de huidige N196) op 22 juli 2013. De nieuwe N201 maakt het mogelijk om vooruitlopend op de herinrichting van de N196 nu al maatregelen te treffen.

De provincie en de gemeente Aalsmeer hebben direct na het ongeluk een aantal maatregelen getroffen. Zo is de politie gevraagd om vaker roodlichtcontroles uit te voeren, zijn de bermbegroeiingen gesnoeid voor beter zicht en wordt het (vracht)verkeer op verschillende manieren gewezen op de aanwezigheid van de nieuwe N201.

Ook is bij het Openbaar Ministerie een verzoek ingediend voor het plaatsen van een flitspaal. Het te nemen verkeersbesluit zal ter visie worden gelegd. Het is mogelijk bezwaar te maken tegen het besluit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.