Bijgewerkt: 2 december 2021

Mevrouw Anke Smit oud-raadslid D66-Amstelveen is overleden

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
30-06-2016

'Op vrijdag 24 juni 2016 heeft ons het verdrietige bericht bereikt, dat Anke Smit op 73 jarige leeftijd is overleden' - meldt Nico van Ginkel, voorzitter van het bestuur D66-Amstelveen. Anke heeft veel voor D66 Amstelveen betekend. Zij was reeds lang lid van D66, vanaf 1975, en had inschrijfnummer 103. Voor de kenners: een democrate van het eerste uur.

Anke heeft zich altijd actief ingezet voor de partij en was een democraat in hart en nieren. Naast tal van andere maatschappelijke functies, waaronder voorzitter van het Rode Kruis afdeling Amstelveen, is zij tussen 1986 en 2006 in totaal 16 jaar raadslid geweest voor onze partij in Amstelveen. Verder was zij zowel secretaris als voorzitter van onze afdeling. Begin jaren 80, toen de partij er slecht voor stond, heeft zij zich bijzonder ingespannen om de partij te laten voortbestaan. Dat deed zij onder meer door persoonlijk al hun vrienden en kennissen te bellen en hen te overtuigen lid te worden van D66. Naast een koninklijke onderscheiding in 1998 ontving Anke de zilveren legpenning van de gemeente Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Op 4 oktober 2013 vond in de Schouwburg Amstelveen de oprichtingsvergadering plaats van de vereniging van oud-raadsleden Amstelveen. Oud-raadsleden hebben ervaring, kennis en netwerken die ze ook na hun raadslidmaatschap willen blijven inzetten voor de gemeente. Op de foto staan de bestuursleden van de Vereniging Oud-raadsleden Amstelveen vlnr.: Casper Stevens, Theo Houwink ten Cate, Petra Kirch, Joop Siemers en Anke Smit


Oud raadslid mw. Tonnie van Meeteren herinnert zich Anke als een drukbezette vrouw die veel zaken tegelijk kon aanpakken en veel oog en oor had voor haar medemens. Zij herinnert zich ook de goede sfeer in de fractie in die tijd, waarin naast serieuze zaken altijd tijd was voor humor en lol. Anke had een Amstelveens hart, waarbij “de vrouwenzaak” altijd op haar warme aandacht kon rekenen. Maar zij beperkte zich daarin niet. Ook toen zij nog maar kortgeleden haar man, oud wethouder Rob van Kamp, verloor, zette zij zich onverkort in voor het langer thuis kunnen blijven wonen van mensen met dementie.

Zij heeft zich bijzonder ingezet om Amstelveen een ‘dementievriendelijke gemeenschap’ te maken. Dit houdt onder andere in, dat de gemeente meehelpt om het taboe op dementie te doorbreken, specifieke informatie bij het WMO- loket verstrekt, gerichte ondersteuning middels mantelzorg aanbiedt en begeleiding op maat mogelijk maakt in de vorm van case management, dagopvang en respijthulp. Wij herinneren ons Anke als een trouw en bevlogen en (uiteraard) kritisch lid. Onze gedachten zijn bij de kinderen van Anke, en haar familie en vrienden. Wij wensen hen heel veel sterkte met hun verlies. We zullen Anke missen '.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS