Bijgewerkt: 25 juli 2024

Microsoft Messenger verhuist naar Skype

Nieuws -> Internet

Bron: Amstelveenweb / Microsoft / Wikipedia
08-11-2012

Skype en Messenger worden samengevoegd. Miljoenen Microsoft Messenger-gebruikers zullen in staat zijn om hun Messenger vrienden te bereiken via Skype. Bij het updaten van Skype, kunnen Messenger-gebruikers berichten en video gesprekken voren met hun Messenger vrienden.

Deze inspanning begon met de versie 6 van Skype voor de Apple en Windows systemen een paar weken geleden, waarmee u kunt zich bij Skype aanmelden met behulp van een Microsoft-account. Nu hoeven Messenger-gebruikers alleen maar te updaten naar de nieuwste versie van Skype met een Microsoft-account en hun alle Messenger-contactpersonen zullen zichtbaar zijn op de contactlijst van Skype.

skype Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Skype in de wolken


Het blijft het doel van Microsoft om de beste communicatie-ervaring te leveren voor iedereen, overal. Het doel is om de zaken eenvoudiger voor de gebruikers, terwijl het continu verbeteren van de algehele ervaring. Messenger met pensioen zal gaan in alle landen over de hele wereld in het eerste kwartaal van 2013.

Zodra u een update van Skype binnenhaalt, zijn hier enkele van de andere geweldige functies dat de Messenger-gebruikers kunnen verwachten:

• Bredere apparaat ondersteuning voor alle platforms, waaronder iPad en Android-tablets

• Instant messaging (IM), hoge kwaliteit video chat en bellen naar vaste en mobiele nummers

• De schermen delen

• Videobellen op mobiele telefoons

• Videobellen met Facebook vrienden

• Videobellen met een groep mensen

De Messenger gebruikers zullen ongetwijfeld genieten van het gebruik van Skype. Download de laatste versie, meldt u zich aan met uw Microsoft-account en ervaar het zelf.

Windows Live Messenger?

Windows Live Messenger (voorheen MSN Messenger) is een instant messaging cliënt die door Microsoft is ontworpen om met Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows Mobile, Windows Phone, te kunnen werken.

Het maakt deel uit van Microsoft's Windows Live set van online diensten sinds 2005. Het programma verbindt de mensen via de Microsoft Messenger-service. Messenger werd voor het eerst uitgebracht als MSN Messenger op 22 juli 1999 en als Windows Live Messenger op 13 december 2005. In 2009 trok Messenger meer dan 330 miljoen actieve gebruikers per maand.

Op 6 november 2012 heeft Microsoft aangekondigd, dat Windows Live Messenger wordt wereldwijd teruggetrokken ten gunste van Skype, behalve op het vasteland van China. Messenger gebruikers hebben tot het eerste kwartaal van 2013 de tijd om de overgang te maken.

Skype?

De software-applicatie Skype (uitspraak: skaɪp /) is een voice-over-Internet Protocol (VoIP)-service. Skype werd voor het eerst uitgebracht in 2003 geschreven door de Estse ontwikkelaars Ahti Heinla, Priit Kasesalu en Jaan Tallin, die oorspronkelijk ook Kazaa ontwikkelden. Skype ontwikkelde zich tot een platform met meer dan 600 miljoen gebruikers en is gekocht door Microsoft in 2011 voor 8,5 miljard dollar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.