Bijgewerkt: 30 juni 2022

Mini orgelconcert in de Pauluskerk

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb.com
02-10-2007

Maandagmiddag op 1 oktober 2007 was het eindelijk zo ver, wij konden foto’s en een korte video maken binnen de Pauluskerk van Amstelveen.


Pauluskerk Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De Pauluskerk gefotografeerd vanuit de Mr. SixlaanDe tweede gereformeerde kerk die in Nieuwer-Amstel werd gebouwd, is de Pauluskerk. Het gebouw is gelegen aan de Wolfert van Borsselenweg 116, heeft 950 zitplaatsen en werd ontworpen door de architect A.T. Kraan. De kerk is op 22 december 1937 in gebruik genomen. De drie hoofdingangen en de hoofdgevels symboliseren de Drie-eenheid.


Pauluskerkorgel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het orgel van de Pauluskerk is gemaakt door de orgelbouwer Gerrit van Leeuwen. In 1903 startte de orgelmakerij Van Leeuwen in Leiderdorp. In 1964 kwam een fusie tot stand met de eveneens in 1903 gestarte orgelmakerij van Bernard Pels. Sindsdien wordt het orgel van de Pauluskerk door het bedrijf Pels en Van Leeuwen onderhouden.Paul Leendertse, één van de organisten van de kerk, was bereid voor ons “zijn” orgel en kerk te introduceren. Dit eindigde in een mini orgelconcert.Paul Leendertse speelt op het grote Van Leeuwen orgel uit 1938. Dit instrument mag gerekend worden tot het grootste van Amstelveen.

Pauluskerkorgel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Paul Leendertse speelt op het orgel


Het orgelspel klonk prachtig tussen de muren van de kerk, door de zeer goede akoestiek. U boft dat u deze klanken via Amstelveenweb kunt beluisteren. In werkelijk klinkt het natuurlijk veel voller, dus dat betekent dat u zeker eens een dienst moet bijwonen.


Lees meer over: De PauluskerkAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.