Bijgewerkt: 24 februari 2024

Minister Rouvoet bezoekt Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: CU-Amstelveen
15-02-2010

Vice-premier en Minister van Jeugd en Gezin, André Rouvoet (1962) van de ChristenUnie, zal op woensdag 24 februari 2010 Amstelveen bezoeken. Om 14.30 uur wordt de vice-premier ontvangen door de burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen. Rouvoet en Van Zanen kennen elkaar als winnaars van de Thorbecke-prijs, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste, meest welluidende politicus van het jaar.

Rouvoet Amstelveen
(Foto Foto Marie Cecile Thijs via Wikipedia - 2009)

Vice-premier en Minister van Jeugd en Gezin, André Rouvoet


Na de ontvangst zal Van Zanen zich spoeden naar verplichtingen elders. Het bezoek van Rouvoet aan Amstelveen past binnen de verkiezingscampagne van de ChristenUnie. De partij wil graag brede aandacht voor het jeugdbeleid in Amstelveen. Er wordt een discussie georganiseerd over effectief jeugdbeleid en drugsvrije jongerencentra. Voor beide zaken heeft de lokale ChristenUnie zwaar ingezet de afgelopen vier jaar.

Minister Rouvoet zal ingaan op dit thema en een uiteenzetting geven over de maatregelen die volgens hem nodig zijn om een effectief en goed jeugdbeleid te kunnen voeren in een stedelijke samenleving als Amstelveen. Ook zal Rouvoet, samen met de lokale fractievoorzitter van de ChristenUnie, Jacqueline Koops, met de zaal discussiëren over het Amstelveense beleid.

Voor de bijeenkomst worden vertegenwoordigers van maatschappelijke en culturele organisaties, zoals Cardanus, en zorginstellingen, jongeren, vertegenwoordigers van Amstelveense kerken en politici van Amstelveense politieke partijen uitgenodigd. Voorts is elke geïnteresseerde welkom.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in het Congrescentrum op het Sandbergplein 24 en begint om 14.30 uur. Na afloop om 16.00 uur is er nog kort gelegenheid voor een drankje. Vice-premier Rouvoet zal vervolgens doorreizen naar Amsterdam Zuid-Oost, waar hij in De Kandelaar, Bijlmerdreef 1239, een campagneavond van de ChristenUnie Amsterdam zal leiden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.