Bijgewerkt: 17 augustus 2022

Minister Sigrid Kaag is positief getest op het coronavirus

Nieuws -> Politiek

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst
09-01-2022

De beëdiging van minister Kaag ten overstaan van Zijne Majesteit de Koning zal maandag 10 januari 2022 via een online videoverbinding plaatsvinden tijdens de beëdigingsceremonie van het nieuwe kabinet op Paleis Noordeinde – meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Foto Amstelveen
(Foto Ministerie van Buitenlandse Zaken/Arenda Oomen - 2018)

Sigrid Agnes Maria Kaag (1961) is een politica van D66 en voormalig diplomaat. Namens D66 was zij van 25 mei 2021 tot 17 september 2021 minister van Buitenlandse Zaken en van 26 oktober 2017 tot 10 augustus 2021 minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Rutte III. Kaag is beoogd minister van Financiën in het nog te vormen kabinet-Rutte IV


Minister Kaag heeft laten weten positief getest te zijn op het coronavirus. Hierdoor kan zij niet fysiek bij de beëdiging en presentatie van het nieuwe kabinet aanwezig zijn. Zij zal tevens ontbreken op de officiële foto van de nieuwe regering. Later op de dag zal minister Kaag via communicatietechnologie deelnemen aan de eerste ministerraad in de nieuwe samenstelling.

Maandag 10 januari 2022 wordt het nieuwe kabinet ten overstaan van Zijne Majesteit de Koning beëdigd. De beëdiging vindt plaats op Paleis Noordeinde. Later op de dag komt de ministerraad voor het eerst in de nieuwe samenstelling bijeen en presenteert het nieuwe kabinet zich aan de media op het ministerie van Algemene Zaken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.