Bijgewerkt: 4 december 2022

Minister van der Hoeven leidt debat in Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
16-04-2009

Je leven is van jou® door prof. Anton van der Geld

Op maandag 20 april 2009 in het museum Jan van der Togt te Amstelveen leidt minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven het debat over het nieuwe boek van prof. Anton van der Geld Je leven is van jou®.

Het gaat over het vormgeven van je leven, ook in crisistijd is je leven immers een kostbaar bezit. Het vormgeven van je leven is als het boetseren van de contouren van een beeld van de mens door een kunstenaar. De museumdirecteur en beeldhouwer Jan Verschoor is daarvan een levend en inspirerend voorbeeld en staat daarom niet voor niets op de eerste pagina van het boek.

Minister Van der Hoeven zal ingaan op onze crisistijd en zij zal als moderator leiding geven aan de gespreksronde van coryfeeën uit de verschillende terreinen, die het boek bestrijkt. Ontwerper Jan des Bouvrie zal spreken over leven en wonen, KNVB-bondscoach Foppe de Haan over de hedendaagse jeugd, columnist prof. Bob Smalhout over veelzijdige zorg, oprichter van Viva la Donna Corinne de Haas over leven met kanker en kleinkunstenaar Seth Gaaikema over van het leven genieten.

Dit Vlaams-Nederlands levensboek verschijnt in het kader van het Lustrumjaar van de internationale stichting het BeNeLux-Universitair Centrum, waarvan prof. dr. Anton van der Geld president is. In volle crisistijd heb je meer dan ooit behoefte aan informatie en advies om te kunnen genieten van je kostbare leven.

Hij zal ingaan op de wijze waarop het boek tot stand is gekomen en op zijn gesprekken met tien bekende Vlamingen en Nederlanders. Onder wie minister-president Balkenende, gewezen premier Verhofstadt, prof. Pieter van Vollenhoven,tv-presentator Bart Peeters, kunstschilderes Ans Markus en FNV-voorzitter Agnes Jongerius.

Programma 20 april 2009

18.30 uur ontvangst in het Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen

vanaf 18.45u:   aanvang en welkomstwoord door museumdirecteur Jan Verschoor

toespraak door Minister Maria van der Hoeven

toelichting boek door prof. Anton van der Geld

commentaren door: Jan des Bouvrie, Foppe de Haan, prof. Bob Smalhout, Corinne de Haas, Seth Gaaikema

slotwoord door de Minister

circa 20.15 uur receptie


De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor genodigden!Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen 020-641 57 54 info@jvdtogt.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.