Bijgewerkt: 22 oktober 2024

Mirjam van 't Veld wordt waarnemend burgemeester van Groningen

Nieuws -> Politiek

Bron: Provincie Groningen/Amstelveenweb
02-10-2024

René Paas de commissaris van de Koning in de Provincie Groningen heeft na overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Groningen mevrouw Mirjam van 't Veld benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Groningen.

De benoeming gaat met ingang van 28 oktober 2024 in, en geldt tot het moment, waarop een burgemeester is benoemd door de Kroon. Mirjam van ’t Veld (1970) is een veelzijdig en ervaren bestuurder in zowel het openbaar bestuur als de zorgsector. Mevrouw Van 't Veld was tot juni van dit jaar waarnemend burgemeester van Almelo en was eerder burgemeester van Maarssen, Stichtse Vecht en Amstelveen. Van 't Veld heeft zich laten zien als een betrokken en doortastende bestuurder en burgermoeder. De vacature in Groningen ontstaat door het vertrek van burgemeester Schuiling per 23 oktober 2024.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Mirjam van 't Veld, voormalig burgemeester van Amstelveen haalt herinneringen op zondag 4 juni 2023 toen een bijeenkomst vond plaats in heempark De Braak aan de Amsterdamseweg om het 30-jarig jubileum van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen te vieren

Mirjam van ’t Veld is geboren (1970) in Den Haag en getogen in Amersfoort. Vanaf 1988 was zij werkzaam in Amersfoort als verpleegkundige. In 1996 behaalde zij haar doctoraal Algemene Letteren met de afstudeerrichtingen: Documentaire Informatiekunde en Internationale Bedrijfscommunicatie aan de Universiteit Utrecht. Na haar studies werkte Van 't Veld bij meerdere organisaties als proces-/projectmanager. In 2002 werd Van 't Veld gemeenteraadslid in Amersfoort.

Een jaar later werd zij in Amersfoort CDA-fractievoorzitter en in januari 2004 wethouder. In september 2008 werd Van 't Veld burgemeester van de gemeente Maarssen. Op 1 januari 2011 ging die gemeente op in de nieuwe gemeente Stichtse Vecht en werd Van 't Veld waarnemend burgemeester. Op 22 december 2011 werd zij burgemeester van Stichtse Vecht. Sinds 3 juli 2014 was Van ’t Veld burgemeester van Amstelveen tot juli 2017, toen ging ze als voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei werken.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.