Bijgewerkt: 3 december 2021

Moed nodig om sociale huurwoningen beschikbaar te stellen

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
19-04-2011

Er is moed nodig om sociale huurwoningen daadwerkelijk te bestemmen voor diegenen, die dat in Amstelveen nodig hebben. Dit stelt Burgerbelangen Amstelveen (BBA). "Hele wijken zijn er de afgelopen 25 jaar bijgebouwd, wachtlijsten zijn niet korter geworden.

roos Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Linda Roos, fractievoorzitter van Burgerbelangen Amstelveen (BBA)


Wat is er met het bijbouwen van sociale huurwoningen bereikt? De woningen zijn vooral naar mensen van buiten Amstelveen gegaan," aldus BBA-fractievoorzitter Linda Roos. In de optiek van BBA zijn er genoeg sociale huurwoningen voor de Amstelveners, maar deze moeten dan wel beschikbaar worden gesteld daarvoor. "Er is moed nodig om te zeggen: wij bestemmen die woningen niet langer binnen een grote regio, maar alleen nog voor Amstelveners, opdat wachtlijsten kunnen worden weggewerkt," aldus Linda Roos.

Daarnaast is scheefwonen een welbekend probleem: wonen in sociale woningbouw, terwijl mensen veel meer verdienen dan waar de woningen oorspronkelijk voor bedoeld zijn. Het beleid moet er op gericht zijn om op een sociale manier mensen te laten doorstromen, opdat de sociale woningbouw bedoeld kan zijn voor diegenen die dat nodig hebben.

Het beleid van vorige colleges heeft tot nu toe niet succesvol gebleken. BBA die nog geen jaar voor het eerst in het college van B en W zit, wil hier iets met een duidelijk ander beleid iets aan doen. Een nieuw beleid moet je de kans gunnen om zich te kunnen bewijzen. Juist de keuzes die daarbij gemaakt worden, moeten voor doorstroming van Amstelveners zorgen. De oplossing zit er niet in zoals sommige partijen beweren om sec sociale woningbouw bij te bouwen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS