Bijgewerkt: 2 mei 2024

Mondelinge vragen van AVA over asielopvang Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
29-01-2024

Actief voor Amstelveen (AVA) stelde eerder schriftelijke vragen betreffende asielopvang in Amstelveen, maar is met een aantal antwoorden niet tevreden. Fractievoorzitter Michel Becker zal daarom in de komende gemeenteraad van 31 januari 2024 de volgende aanvullende vragen stellen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Michel Becker fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen

-Is het in een participatietraject niet wenselijk om, voordat er een onomkeerbare beslissing wordt genomen, eerst met bewoners en ondernemers in contact te treden en niet nadat de beslissing al is genomen. Wat is de reden van deze volgorde?

-Had het college niet vóór de beslissing om asielopvang op de beoogde locatie te realiseren, contact met de bezorgde Joodse gemeenschap moeten opnemen en niet na dat de beslissing is genomen?

-In de schriftelijke beantwoording geeft het college aan alert te zijn op de veiligheid van ondernemers en omwonende in het geplande gebied en indien nodig in actie te komen. Waarom niet nu al een veiligheidsplan paraat?

-De gemeenteraad nam op 22 februari 2023 (met alleen tegenstemmen van Actief voor Amstelveen, BVNL en 50+), een voorstel aan om de kaders voor asielopvang vast te stellen met een gelimiteerde opvang van 360 asielzoekers. Nu de spreidingswet is aangenomen en er nog geen concrete maatregelen tegen nieuwe instroom zijn genomen, gaat het college dan buiten de afgesproken kaders treden en mogelijk méér asielzoekers in Amstelveen opvangen?

- De gemeente Amsterdam heeft buurgemeenten voorgesteld om zelf meer asielzoekers te kunnen opvangen (dit met royale financiële ondersteuning van het COA), als de buurgemeenten het Amsterdamse quotum statushouders (lees huisvesting), opnemen. Hoe staat het college hierin?

Michel Becker, fractievoorzitter Actief voor Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.