Bijgewerkt: 22 februari 2024

Mooie zomer voor Amstelbad met 50.000 bezoekers

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Anja Brands
13-09-2010

Ouderkerk aan de Amstel - Met ongeveer 50.000 bezoekers kijkt het Amstelbad met tevredenheid terug op een mooie zomer. Op de laatste dag van het seizoen behaalden bijna 80 kinderen hun diploma en mochten het laatste uur honden met hun baasje van het water genieten.

Zondag 12 september 2010 sloot het Amstelbad haar deuren om volgend jaar mei voor een nieuw seizoen open te gaan. Ondanks dat het weer niet altijd meewerkte, zochten jong en oud dit jaar regelmatig het buitenbad op.

Uniek in zijn soort

Het Amstelbad is een uniek in z’n soort. Het is een gezellig bad waar vooral gezinnen zich thuis voelen. Op warme dagen zoekt heel Ouderkerk en omgeving verkoeling in het zwembad. Daarnaast kent het bad een vaste groep ochtendzwemmers die bij alle weertypen om 7:00 uur voor de poort staat om vervolgens de dag te beginnen met een aantal baantjes in de buitenlucht.

Maar niet alleen vanwege de sfeer is het Amstelbad uniek, vooral vanwege de vele vrijwilligers die zich voor het bad inzetten. Ruim 200 vrijwilligers, variërend van klusjesman tot kassamedewerker houden het bad al jaren overeind. Zonder deze groep kan het bad niet bestaan. Ook krijgt het bad een jaarlijkse bijdrage van de gemeente en heeft het bad inmiddels een aantal sponsors uit de omgeving aan zich weten te binden.

Zwemlessen

Het Amstelbad biedt kinderen en ook volwassenen elk jaar de kans om zwemmen te leren of te verbeteren. Vanaf mei starten de zwemlessen die duren tot september. Zwembadmanager Hans ten Hove ‘Het is mooi om te zien dat het ons elk jaar weer lukt om een groot aantal kinderen te begeleiden naar hun zwemdiploma.

Zoveel blije gezichten met zwemdiploma’s, dat is een leuke afsluiting op de laatste dag van het seizoen.’ Ook maakten deze zomer weer enkele scholen uit Ouderkerk aan de Amstel gebruik van het Amstelbad. Zij breiden in de zomermaanden de gymlessen uit met zwemles.

Volop werk te doen

Ook al is het Amstelbad nu voor acht maanden gesloten, er blijft volop werk te doen. Elke woensdagochtend is een groep vaste vrijwilligers druk met het onderhoud van het bad. Snoeien, schoffelen, verven, schuren, er is altijd wel wat te doen.

In het voorjaar van 2011 starten alweer de voorbereidingen voor een nieuw zwemseizoen. Op dat moment, maar vooral tijdens het seizoen, zijn weer vele vrijwilligers nodig om het bad open te houden. Wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor het bad, stuur dan een e-mail aan info@amstelbad.nl  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.