Bijgewerkt: 28 juni 2022

Museum JAN is vanaf 1 juni 2020 open en tentoonstellingen Jan Cremer en Roy Lichtenstein verlengd

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum JAN
21-05-2020

Museum JAN is vanaf 1 juni 2020 weer geopend voor publiek. Uiteraard zijn er de nodige maatregelen getroffen om een bezoek aan het museum zo veilig en comfortabel mogelijk te laten verlopen. De huidige tentoonstelling Cremer - Noordwaarts 2010-2020 wordt verlengd t/m 25 oktober en ook de tentoonstelling Roy Lichtenstein - Pop Art in Print zal langer te zien zijn, t/m 4 oktober 2020. 

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Marieke Uildriks directeur van het Museum JAN


Vanaf tweede Pinksterdag is Museum JAN weer geopend volgens de normale openingstijden. De veiligheid en gezondheid van bezoekers en medewerkers staan hierbij voorop. Marieke Uildriks, museumdirecteur: 'Juist in deze tijd hebben we verbeelding, troost en inspiratie nodig. Veel mensen missen het om rond te kunnen dwalen tussen de kunst, om zich te verwonderen of simpelweg te genieten. We kunnen niet wachten om mensen weer te mogen ontvangen en hen kunst te laten beleven op een manier die de afgelopen twee maanden niet mogelijk was.'

Maatregelen. Bezoekers kunnen een ticket reserveren voor een bezoek via de website museumjan.nl, per e-mail of telefonisch. Dit stelt ons in de gelegenheid om het aantal personen dat tegelijkertijd in het museum aanwezig is goed te reguleren. Daarnaast is er in het museum een looproute aangegeven en verlaat iedereen het museum via de achteruitgang. Uiteraard worden er extra hygiëne maatregelen getroffen voor zowel de bezoekers als voor de medewerkers.Verlenging tentoonstellingen. De huidige tentoonstellingen zouden opengaan voor publiek, op de dag dat het museum moest sluiten. Omdat nog niemand deze heeft kunnen zien worden ze beide verlengd. De monumentale zeegezichten van Cremer - Noordwaarts 2010-2020 zijn te zien t/m 25 oktober. De tentoonstelling Roy Lichtenstein - Pop Art in Print met een bijzondere selectie zeefdrukken van popart kunstenaar Roy Lichtenstein zal t/m 4 oktober 2020 worden getoond in Museum JAN. Adres: Museum JAN Dorpsstraat 50 1182 JE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.