Bijgewerkt: 25 juli 2024

Museum Jan van der Togt is officieel Geregistreerd Museum geworden

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
23-10-2014

Museum Jan van der Togt is sinds 15 oktober 2014 een officieel Geregistreerd Museum. De Stichting Museumregister Nederland heeft, op advies van de landelijke Adviescommissie Museumregistratie, Museum Jan van der Togt het felbegeerde keurmerk toegekend. Het bestuur van Museum Jan van der Togt kreeg recent bericht, dat het museum aan alle eisen voldoet om te worden opgenomen in het Museumregister. Het bij het kwaliteitskeurmerk behorende vignet zal binnenkort bij de entree van het museum prijken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het Museum Jan van der Togt in Amstelveen


Museum Jan van der Togt

Museum Jan van der Togt werd in 1991 gesticht door Jan van der Togt (1905 – 1995), oprichter van Tomado en fervent verzamelaar van eigentijdse kunst. De collectie omvat onder meer werk van Jan Verschoor, Hans Kanters en internationaal erkende kunstenaars als Sam Francis en Ossip Zadkine, maar is vooral bekend om haar toonaangevende verzameling glaskunst.

De vaste collectie van Museum Jan van der Togt wordt elk jaar gecombineerd met ten minste acht tentoonstellingen van gevestigde en veelbelovende kunstenaars. Zo waren er in het verleden overzichtstentoonstellingen van Karel Appel, Robert Combas, Sam Francis, Anton Heyboer en Kamagurka, maar ook exposities waarin landen als China, India, Japan en Turkije centraal stonden. Tot en met 7 december zijn er schilderijen en haute couture van Mart Visser te zien. Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen. Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.