Bijgewerkt: 31 maart 2023

Museum vd Togt is 15 jaar open

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb.com / Museum Jan van der Togt
22-11-2006

Op dinsdagavond 21 november 2006 vierde de directie en de Stichting Vrienden van Museum Jan van der Togt, het feit dat de galerie 15 jaar geleden in 1991 werd geopend. Op deze avond ging het museum speciaal voor de Vrienden van het museum open en kon iedereen genieten van een feestelijk buffet.

vd Togt museum Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

Museum Jan van der Togt


vd Togt museum Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Een dixieland band ontving de Vrienden


Tijdens het feest werden kunstwerken verloot onder de aanwezige Vrienden, zoals: enkele zeefdrukken van Corneille uit 1994, mondgeblazen schalen uit Litouwen, ets/ aquarellen van Kees de Waal, kom van Eric Lindgren (Zweden) en een gesigneerde schaal van Henryk Rysz. In totaal 15 kunstobjecten.

vd Togt museum Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Ron Post de voorzitter van de Vrienden, aan het woordvd Togt museum Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Jan Verschoor, directeur van het museum, bedankte de vrijwilligersvoor hun inzetvd Togt museum Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De kunstwerken werden verloot aan de Vrienden van het museumvd Togt museum Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het was erg druk bij de tafels van het buffetvd Togt museum Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Dus was er nog even tijd om de kunstwerken te bezichtigenNieuw kantoor

Tijdens het jubileumfeest konden de Vrienden het nieuwe kantoor van de directie van het museum bekijken op de eerste etage. De verbouwing van dit kantoor werd grotendeels door de Vrienden gefinancierd.

Vrienden van het museum

Voor een jaarlijkse bijdrage van € 35 kan iedereen zich een Vriend van het Museum noemen. Door dit lidmaatschap kunnen ze meedoen aan de activiteiten van het museum en daardoor meer verbondenheid tonen met de collectie. Maar ook kunnen ze voor een speciale prijs een kunstwerk kopen, of hierop korting krijgen. De Stichting Vrienden beheert de activiteiten.

Museum Jan van der Togt

De Nederlandse industrieel van huishoudelijke producten Jan van der Togt ( Tomado fabriek) was een verzamelaar van eigentijdse kunst, maar hij wilde zijn collectie aan een breed publiek laten zien. Hij bedacht een plan om onder de hoede van een stichting een openbare galerie te laten bouwen. Hierin zou zijn collectie veilig gesteld zijn en nog jaren na zijn dood voortbestaan. Zijn plan werd werkelijkheid en het Museum Jan van der Togt opende in 1991 zijn deuren. Jan van der Togt overleed in 1995, maar het museum heeft de tentoonstelling voortgezet en de collectie uitgebreid.

Het museum is gelegen in het oude Dorp van Amstelveen aan de Dorpstraat. Voorheen was in het gebouw boekhandel A. Gille gevestigd, waar menigeen nog zijn/haar schoolboeken, maar ook allerhande andere literatuur, kocht. Het gebouw is gesloopt en werd het Museum Jan van der Togt. Het gebouw is voorzien van de nieuwste vindingen op het gebied van museum architectuur. Er is een vaste collectie van moderne schilder- glas en beeldhouwkunst. Daarnaast is er een afwisselend programma van (verkoop-) tentoonstellingen van nationale en internationale kunstenaars.

Website: Museum Jan van der Togt


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.