Bijgewerkt: 17 april 2024

Na Burgerbelangen Amstelveen actie de bomenkap in Bankras opgeschort

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
25-07-2014

Wethouder Peter Bot heeft vanaf zijn vakantieadres het plan voor het kappen van bomen aan de Beneluxbaan ter hoogte van de Parelvisserslaan 1 bij de Mitshubishi- garage voorlopig stilgelegd. Dit gebeurde, nadat verontruste bewoners van de wijk Bankras, Linda Roos van bbA hadden gevraagd om steun bij hun pogingen om de bomenkap tegen te houden. Linda Roos bereikte Peter Bot op zijn vakantieadres in Costa Rica en legde hem de bezwaren van de bewoners voor.


Grotere kaart weergeven


Het bezwaar van de bewoners is, dat zij laat zijn geïnformeerd over het hele zonnepanelen project en over de plannen voor het kappen van - naar men zegt – 37 bomen. Een ander bezwaar is, dat men veel eerder is begonnen met de bomenkamp dan was aangekondigd. Men zou nl. pas half augustus er mee beginnen. Het kappen van enige bomen is nodig om de zon vrij te laten schijnen op de nieuw geplaatste zonnepanelen op het dak van de Mitshubishi – garage.

Hierover had de directie van het garagebedrijf overleg gepleegd met de gemeente. De gemeente ziet het als een pilot project en was in die zin bereid toestemming te geven voor het weeghalen van een aantal bomen. Toen de directeur van het garagebedrijf, de heer Goudsmit al begon met het weghalen van groen, kregen de bewoners de indruk, dat ook de gemeente ging beginnen met het kappen van bomen, terwijl was aangegeven, dat men  pas half augustus zou beginnen.

In een brief aan Linda Roos schrijft mevrouw P., dat zij had gehoord, dat het om 37 bomen gaat. Dat is volgens mevrouw een onnodig groot aantal. Zij is nu een actie gestart om de bomenkap tegen te houden.  Zij vindt het plan niet in overeenstemming met het eigen groenbeleid van de gemeente. Linda Roos is het in zoverre met de bewoners eens, dat waar steeds meer participatie van de bewoners zelf wordt gevraagd, er zeker nu eerst met de bewoners  over de plannen moet worden overlegd. En dat gaat ook gebeuren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.