Bijgewerkt: 2 december 2023

Najaar-exposities 2014 in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Cultuur

Bron: Ziekenhuis Amstelland
24-10-2014

Tot en met het einde van 2014 hangen er twee mooie exposities in de gangen van Ziekenhuis Amstelland. De schilderijen van Akke Feddema-Fokker en Robert Kokkelink. Beide kunstenaars hebben een geheel eigen stijl; Kokkelink werkt grotendeels abstract in felle kleuren en grote doeken. Feddema-Fokker hanteert meerdere stijlen, van abstract tot fotografisch. Portretten hebben haar voorkeur. De exposities zijn zeven dagen per week te zien in gang B van het Ziekenhuis en de gangen bij de fysiotherapie.

Foto Amstelveen
(Bron Ziekenhuis Amstelland - 2014)

Een schilderij van Akke Feddema-Fokker


Akke Feddema-Fokker

Akke Feddema-Fokker komt oorspronkelijk uit Waverveen en schildert al sinds haar 13de jaar. Ze heeft door de tijd heen vele technieken op het gebied van tekenen, schilderen, en textiel toegepast. Op dit moment verdiept ze zich in de Rembrandt-techniek. Na vele opdrachten en exposities van veelzijdig werk wil zij nu meer tijd vrijmaken voor het schilderen van eigen werk en portretten. Daarin is zij niet snel tevreden; ze is een perfectionist en gaat door, ook als ze denkt, dat het niet meer lukt. Haar voorliefde ligt bij portretten in al haar emoties. Maar ook dieren, abstracte kunst gecombineerd met fotografisch passeren haar penseel. Zij heeft de laatste jaren geëxposeerd in o.a. het Coda museum te Apeldoorn, Museum Jan van der Togt in Amstelveen en internationaal o.a. in de Griffin Gallery in Londen.

Foto Amstelveen
(Bron Ziekenhuis Amstelland - 2014)

Robert Kokkelink: 'Just Pretend' 80x100x4 cm acryl mixed media


Robert Kokkelink

Robert Kokkelink is opgegroeid in een tropische omgeving. Deze bijzondere omgeving met warme kleuren en de emoties uit zijn jeugd heeft hij omgezet in “lyrisch abstracte” kunstwerken.

Zijn voorliefde gaat uit naar acrylverf gemengd met olieverf en werken met felle kleuren. Door toepassing van structuur pasta’s komt de compositie tot leven. De abstracte composities, de contrasten en de gedurfde kleurcombinaties zijn in harmonie en geven de groot formaat doeken een bijzondere uitstraling.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.