Bijgewerkt: 1 juli 2022

Nationale Beroepscode gepresenteerd

Nieuws -> Gezondheid

Bron: AVVV
09-02-2007

Op donderdag 8 februari 2007 hebben de voorzitters van NU'91 en V&VN het eerste exemplaar van de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden aangeboden aan filosoof, jurist en auteur Anne-Mei The in de Zonnehuisgroep in Amstelveen.

De Nationale Beroepscode is ook uitgereikt aan een VAR-lid, een tweedejaars student, een lid van de Cliëntenraad, een verzorgende en Iris van Bennekom, directeur van de NCPF. De beroepscode biedt verpleegkundigen en verzorgenden de uitgangswaarden voor hen handelen. De Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland en de Beroepsorganisatie van de verpleging en verzorging gaan de Nationale Beroepscode verder verspreiden in zorginstellingen en zorgopleidingen.

Wat is de Nationale Beroepscode?

Om als verpleegkundige, verzorgende, helpende of zorghulp goed te kunnen werken, zijn waarden en normen van de beroepsgroep nodig. Dit biedt de Nationale Beroepscode. De code geeft de uitgangswaarden voor het  handelen. De beroepscode is ingedeeld in vier thema's: rond beroepsuitoefening, in relatie tot zorgvrager, in relatie tot andere zorgverleners en in relatie tot de samenleving.

Website: AVVV


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.