Bijgewerkt: 16 juni 2024

Negen nieuwe EHBO'ers bij Rode Kruis Amstelveen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Marja van Haastrecht / Amstelveenweb
30-03-2012

Afgelopen donderdagavond 29 maart 2012 werd bij het Nederlandse Rode Kruis afdeling Amstelveen de jaarlijkse EHBO les voor beginners afgesloten met een examen. In 17 avondlessen werden onder leiding van Marja van Haastrecht, bestuurslid en coördinator EHBO alle aspecten van eerste hulp doorgenomen.

Naast de bekende zaken, zoals verbanden en botbreuken werd ook geoefend met reanimatie en de AED (Automatische Externe Defibrillator). Bij de laatste lessen werd een lotusslachtoffer ingezet, die voor de cursisten een aantal kwetsuren speelde.

ehbo  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Nog een paar woorden van de cursusleider en Amstelveen heeft weer negen nieuwe opgeleide EHBO-ers


ehbo  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De nieuwe EHBO-ers op een rij


In aanwezigheid van twee examinatoren en met behulp van twee lotusslachtoffers werd het examen door negen cursisten met succes afgesloten. In het najaar start het Rode Kruis weer met een EHBO-cursus. Geïnteresseerden kunnen zich al opgeven op 020-6414499 of nrk.aveen@hetnet.nl

ehbo  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Marja van Haastrecht, bestuurslid en coördinator EHBO feliciteert de mensen met hun behaalde EHBO-diploma


ehbo  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Cursist Thomas van de Wetering (l) neem afscheid van een 'LOTUS slachtoffer'


EHBO?

Eerste Hulp Bij Ongelukken, of Eerste Hulp bij Ongevallen (EHBO), tegenwoordig bekend onder de naam Eerstehulpverlening en onder de naam Spoedeisende Hulpverlening bij Slachtoffers, is hulp die door leken geboden kan worden in afwachting van professionele eerstehulpverleners, zoals de ambulancezorgverlening.

EHBO wordt verleend in elke situatie waar (levensbedreigende) letsels en stoornissen zijn opgetreden, maar ook kleinere letsels kunnen door EHBO'ers worden behandeld.

Wereldwijd worden vrijwilligers door het Rode Kruis en andere organisaties getraind om dergelijke hulp te kunnen verlenen. Het opleidingsniveau kan variëren per organisatie en behoefte, of noodzaak, van een basis reanimatiecursus tot een volwaardige en uitgebreide EHBO-cursus.

Lotusslachtoffers?

De Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers of Lotus leidt mensen op om zo realistisch mogelijk een slachtoffer van een ongeval uit te beelden. Het Rode Kruis is ermee begonnen in verband met oefeningen en later zijn de opleidingen door het Oranje Kruis overgenomen. Sinds 2005 is Lotus zelfstandig georganiseerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.