Bijgewerkt: 16 augustus 2022

Niet lullen, maar zakken vullen tijdens de Landelijke Opschoondag 2021

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
21-03-2021

Onder het motto 'Niet lullen, maar zakken vullen' heeft een groep actieve SP-leden van de afdeling Amstelveen het initiatief van Linda Nonnekens ondersteund door op de Landelijke Opschoondag te helpen met haar wijk schoner te maken.

De actie startte bij de Buurtkamer Keizer Karelpark waar wijkbewoners werden verwelkomd met koffie en thee en waar afvalgrijpers, zakken en handschoenen werden verstrekt. Met een grote groep werd het parkje bij de Dr. Plesmansingel grondig aangepakt. Linda zet zich al jaren in voor haar buurt. De SP heeft al eerder contact met haar gehad toen het voetbalveldje vol lag met hondenpoep en spelende kinderen gewond raakten door de vele gevaarlijke kuilen.

Linda: 'In de afgelopen jaren zien we het parkje en de speelplekken alleen maar erger vervuilen. Nu zien we dat er hele pakken niet-bezorgde reclamepakketten worden gedumpt in de bosjes. Ook liggen overal gebruikte condooms, sigarettenpeuken en tegenwoordig ook mondkapjes. Ik heb al meerdere keren de gemeente hiervan op de hoogte gebracht, maar ze doen er niets aan. Nu wordt de coronacrisis als excuus gebruikt, maar het probleem speelt al van voor de crisis'.

Foto Amstelveen
(Foto SP-Amstelveen - 2021)

Onder het motto 'Niet lullen, maar zakken vullen' heeft een groep actieve SP-leden van de afdeling Amstelveen maakt de buurt schoon tijdens de de Landelijke Opschoondag op 20 maart 2021


De Landelijke Opschoondag is een goed initiatief om samen met de buurtvrijwilligers de schouders eronder te zetten en de wijk eens goed aan te pakken. De SP-Amstelveen is van mening dat het nu de hoogste tijd wordt dat de gemeente niet alleen het gras maait en de struiken snoeit, maar dat er ook actief wordt gewerkt aan het verwijderen van zwerfvuil in de wijk. Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Patrick Adriaans fractievoorzitter SP-Amstelveen: 'Je kunt ervoor zorgen dat er naast de bankjes in het park prullenbakken staan, waar de jeugd hun lege blikjes in kwijt kan. Nu zien we ze in de bosjes liggen. Om ervoor te zorgen dat de speelplekken geen honden uitlaatplekken worden kunnen er omheiningen worden geplaatst.'

Het Keizer Karelpark is niet de enige wijk, waar we zien dat het zwerfvuil aan het toenemen is. Naast blikjes en peuken zien we in vrijwel alle Amstelveense wijken nu vooral gebruikte mondkapjes rondzwerven. Nu het voorjaar in zicht is zullen er meer kinderen buiten spelen en daar moet het wel veilig voor ze zijn. Coronacrisis of niet, het is een taak van de gemeente om daar toezicht op te houden en ervoor te zorgen dat er in de openbare ruimte voldoende afvalbakken staan die regelmatig worden geleegd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.