Bijgewerkt: 31 maart 2023

Nieuw: Beeldhouwen in Amstelveens kunstatelier

Nieuws -> Cultuur

Bron: San Sia
13-12-2008


Onder de rook van Amstelveen, waar streekbus, grazende koeien  en dartelende lammeren elkaar ternauwernood passeren, waar de hectiek van het steeds groter wordende Westwijk vloeiend overgaat in een stuk verstild polderlandschap, daar staat in alle rust een vriendelijk wit huis met een wit puntdak en een wit hek.

Karina  Amstelveen
(SanSia - 2008)

De tuin van Karina is een heerlijke plek, om daar te werken


Voor het huis  een rij jonge leiperen, achterin een pittoresk theehuis  en een fontein in een kleine vijver. In al haar eenzaamheid ligt op de rand van de vijver een klein meisje, in haar eigen gedachten verzonken. Algengroen kleurt haar haren, peinzend gaat haar blik over de weidse vlakten. Haar blik is versteend.

Karina  Amstelveen
(San Sia - 2008)

Beeldhouwer Karina Tan is de oprichter van San Sia beeldende kunst


Over het grindpad loopt de beschouwer naar achteren, naar het atelier van beeldend kunstenaar San Sia Karina Tan. Sinds een jaar is de kunstenares hier neergestreken en heeft hier aan huis  haar eigen werkplek gecreëerd. Het atelier is een lichte ruimte waar her en der beelden en kleischetsen staan. Deze beelden kenmerken zich door de handtekening van de beeldhouwster. Strakke lijnen,  figuratieve beelden sterk  gestileerd, statig op granieten sokkels. Stenen beelden, bronzen beelden of combinaties hiervan. Verstild.

Karina  Amstelveen
(San Sia - 2008)

Een bronzen beeld van San Sia


Haar  meest recente beeldenserie van brons is echter volop in beweging. Menselijke figuren, sterk geabstraheerd door gebruikmaking van vlakverdeling tijdens  vijlen en polijsten. De figuren dansen door de ruimte.

Karina  Amstelveen
(San Sia - 2008)

Haar logo is haar Chinese naam, wat : ' Het licht van het avondrood over de bergen' betekent


De kunstenares vertelt dat zij oorspronkelijk een tekenopleiding heeft genoten. Het tweedimensionale gaf haar echter geen voldoening. “In tegenstelling tot een schilderij is een beeld een doorlopend verhaal. Een verhaal dat zich continue wijzigt, omdat  het altijd vanuit een ander gezichtspunt  kan worden bekeken. De lijnen blijven nooit hetzelfde”.

Karina  Amstelveen
(San Sia - 2008)

San Sia: Orgamatisch


Vanaf 13 januari 2009 start San Sia beeldende kunst met een nieuwe cursus beeldhouwen/steenhakken in het atelier aan de Noorddammerweg 104 b in Amstelveen. De cursus wordt zowel op de dinsdag als op de woensdag  gegeven. De lestijden zijn op de dinsdag 13.00 tot 17.00 uur en op de woensdag 10.00 tot 15.00 uur.

Cursisten kunnen binnen deze uren echter hun eigen uren bepalen en betalen per uur. Kosten: € 12,- per uur. Dit is inclusief het gebruik van gereedschappen, exclusief steen. Klei en gasbeton voor het maken van een driedimensionale schets worden in het atelier verkocht. Gewerkt wordt in zeer kleine groepjes, waardoor een goede en persoonlijke begeleiding mogelijk is. U kunt snel zelfstandig aan de slag!

Voor meer informatie of voor aanmelding: 06-24-567459 of welkom@sansia.nl.

Zie ook de website: www.sansia.nl Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.