Bijgewerkt: 24 juni 2024

Nieuw bestuur PvdA-Amstelveen: het moet anders

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
26-03-2012

'We gaan ons inzetten om de PvdA in Amstelveen een sociaal, krachtig en verfrissend geluid te laten horen.' Dat zei Maaike Lürsen woensdag 21 maart 2012, direct nadat zij tot voorzitter van de afdeling Amstelveen van de PvdA was gekozen. Maaike Lürsen is de opvolger van Koos Boering, die het stokje na 4 jaar overdroeg. Het nieuwe bestuur onder leiding van Lürsen bestaat onder andere uit: Martin Dijkstra (secretaris), Peter Claessen (penningmeester), Harry Vroemen, Winnie Blok-Melai, Ad Verkleij, Otto Schildknegt en Remco Pols. Naast Koos Boering zijn ook Wijnand Stoeckart en Jitze Bakker uit het bestuur gestapt. De afdeling bedankte ze onder meer met een hartelijk applaus en de traditionele bos rode rozen.

Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het nieuwe bestuur van PvdA-Amstelveen

“Het nieuwe bestuur richt zich op drie hoofdtaken: binden en behouden van leden, ondersteunen van de fractie en actief deelnemen aan netwerken met lijnen naar de regio en landelijk”, zei Lürsen. “Samen met de fractie, de leden en de kiezer maken we de PvdA sterk. Vooral op het sociaal domein willen we ons verdiepen, verbreden en midden in de samenleving staan. Dat is nodig, nu! Want het kan eerlijker, dus het moet anders.

Het Rijk geeft de komende jaren belangrijke verantwoordelijkheid aan gemeente, op gebied van jeugdzorg, bijzondere zorg en werk. Het Rijk ziet dit als middel voor bezuiniging. Ik denk, dat het voor gemeenten en de lokale samenleving een kans is. Maar dan moeten we die kans wel grijpen. Door het simpelweg als bezuiniging aan te vliegen lukt dat niet. Mensen vallen dan buiten de boot, ingewikkelde en versnipperde stelsels worden niet opgelost, alleen verschraald.

Nee het kan alleen door keihard te gaan voor vereenvoudiging en ruimte. Ruimte aan de professional om samen te werken, schotten die opgeheven worden en vooral ook eenvoud en vertrouwen in mensen. Mensen die begeleiding nodig hebben en mensen die die begeleiding bieden. Of dat nou vrijwilligers zijn, of betaalde krachten. De PvdA wil die ruimte organiseren. Want nu is het te ingewikkeld, teveel geld gedreven en te dichtgeregeld.”

Maaike Lürsen: “Het vernieuwde bestuur is divers en dat is juist de kracht. Mensen van verschillende leeftijd, achtergrond, ervaring en belangstelling. Mensen uit onderwijs, zorg, wetenschap en volkshuisvesting, met financiële, juridische en journalistieke achtergrond.

Maar ook vanuit de private sector, en zelfstandige ondernemers. Wel met een ding echt gemeen: een sociaal hart dat klopt aan de linkerkant en dat zeer bereid is zich in te zetten voor een sterk sociaal lokaal gezicht. Want het kan en moet echt anders, eerlijker!”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.