Bijgewerkt: 7 december 2022

Nieuw in 2016: beeldhouwen in Amstelveens atelier van San Sia

Nieuws -> Cultuur

Bron: Karina Tan
01-02-2016

Kom voor een proefles naar het atelier van San Sia
Met ingang van februari 2016 biedt San Sia beeldende Kunst een eenmalige leuke korting aan op een intensieve beeldhouwcursus van 10 proeflessen. Heb je zin om een keer vrijblijvend op woensdagavond haar atelier te bezoeken, je bent welkom en er ligt dan een proefsteen voor je klaar! Besluit je na de proefles om de tien lessen te gaan volgen, dan is er geen garantie dat je je beeld af hebt, maar dan weet je wel of voor jou het beeldhouwen in steen verslavend is geworden. Je kunt dan altijd doorgaan en vervolglessen nemen.

Foto Amstelveen
(Foto Karina Tan - 2016)

Beeldhouwer San Sia Karina Tan


De lessen worden iedere woensdagavond van 19.30-22.30 uur gegeven. Je mag onbeperkt thee en koffie drinken en kom je met de auto, dan kan je op haar eigen terrein bij het atelier parkeren. Met mooi weer wordt buiten gewerkt en leer je de kneepjes van het machinaal werken. De cursus is inclusief gereedschap, maar exclusief schetsmaterialen en de steen zelf. Hiervoor ga je samen met San Sia naar Keramikos in Haarlem, om de juiste steen bij jouw exclusieve onderwerp te zoeken.

Foto Amstelveen
(Foto Karina Tan - 2016)

De prachtige beelden van San Sia


Je kunt veel leren: het proces van driedimensionaal denken, het uitzetten van logische lijnen, het spelen met materiaal dat al miljarden jaren oud is en het ontdekken van de kleurenpracht van de steen zelf. Zo ervaar je hoeveel moeite je moet doen om de steen tot 'jouw beeld' te maken, een 'unicum in dit universum'.

Foto Amstelveen
(Foto Karina Tan - 2016)

Een stenen urn van San Sia met de titel: 'Onvoorwaardelijke Liefde'


Ben je nieuwsgierig, of wil je iemand deze cursus cadeau doen? Neem dan contact op met: San Sia: mail naar welkom@sansia.nl Kosten 10 lessen: € 250 incl. 21% btw (i.p.v. € 330). Kan je een keertje niet? Geen probleem, de les schuift gewoon op. Adres: Atelier: SanSia beeldende Kunst, Noorddammerweg 104 B, Amstelveen (tussen Westwijk en Uithoorn). Tel. 0624 567459.

Foto Amstelveen
(Foto Karina Tan - 2016)

Een kleine collectie van het werk van haar voormalige cursisten


SAN SIA?
Emotie is de grondslag van het driedimensionale werk van San Sia. Haar missie is pas geslaagd als de emotie door de kunstenaar gedragen en verwerkt in het beeld, wordt opgepikt door de willekeurige passant. Woorden zijn dan overbodig, slechts verstilling en verbazing versterken en omhelzen elkaar.

Foto Amstelveen
(Foto Karina Tan - 2016)

De tuin van San Sia met haar atelier in Amstelveen


Geïnspireerd door haar Chinese roots en een langdurig verblijf in Hong Kong, waar de levensfilosofie Feng Shui de basis vormt voor balans en innerlijke kracht, zijn de innerlijke waarden die San Sia graag terugziet als de basis voor haar vormen. Simpel, doeltreffend en krachtig, slechts gebruikmakend van de eigenschappen van het gekozen materiaal (steen, brons en combinaties hiervan). San Sia Karina Tan is voorzitter van VAK (Vereniging Amstelland Kunst) en vakjury lid bij de Regionale en Nationale Kunstdagen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.