Bijgewerkt: 26 mei 2024

Nieuwe zoekmachine voor het onderwijs

Nieuws -> Internet

Bron: Kennisnet
25-04-2006

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat leerlingen moeite hebben met het formuleren van de juiste zoekwoorden en het vinden van de juiste resultaten op internet. Davindi, de zoekmachine voor het onderwijs van Kennisnet en de Openbare Bibliotheken helpt leerlingen al meer dan twee jaar bij het vinden van betrouwbare en bruikbare resultaten.

Het onderwijsveld heeft Kennisnet gevraagd om ook extra hulpmiddelen voor het formuleren van de juiste zoekvraag te bieden. Het antwoord is Davindi plus. Een uitgebreide versie van de zoekmachine, die leerlingen helpt op interactieve wijze zoekopdrachten nauwkeurig te formuleren.

Davindi plus ondersteunt de leerling op een logische manier zijn zoekopdracht aan te passen en/of te verfijnen zodat hij de resultaten krijgt waar hij echt naar op zoek is. Zoekt hij bijvoorbeeld op het onderwerp vulkaan, dan vindt hij met Davindi plus niet alleen de bronnen die Davindi over dit onderwerp te bieden heeft, maar ook een woordenwolk die aanverwante onderwerpen op 'vulkaan' laat zien.

Hiermee kan de opdracht veranderd worden of kan de leerling nieuwe ideeën opdoen. Daarnaast krijgt hij direct in zijn scherm de mogelijkheid om zijn zoekopdracht te verfijnen, door bijvoorbeeld aan te geven op welk schoolniveau hij zoekt of waarvoor hij de bron kan gebruiken bij zijn schoolopdrachten. Met de woordenwolk en verfijningopties helpt Davindi plus

Voor meer informatie kijk op www.davindi.nl

Over Davindi

Davindi is de zoekmachine voor het onderwijs van Kennisnet en de Vereniging Openbare

Bibliotheken. Het is geen gewone zoekmachine die de resultaten op het wereldwijde web vindt, maar binnen een speciaal geselecteerde onderwijscollectie. Daarin zijn webpagina's te vinden, maar bijvoorbeeld ook video's en geluidsopnamen. vindt, maar binnen een speciaal geselecteerde onderwijscollectie. Daarin zijn webpagina’s te vinden, maar bijvoorbeeld ook video's en geluidsopnamen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.