Bijgewerkt: 3 december 2021

Nieuwe D66 lijsttrekker van Amstelveen gekozen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
11-06-2009

Alexander Pechtold feliciteert Catharina met haar lijsttrekkerschap en complimenteert haar met de uitslag van de Europese verkiezingen in Amstelveen. De afdeling Amstelveen  D66 heeft met overweldigende meerderheid Catharine de Leur (39) als lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2010 gekozen.

De Leur Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2009)

Catharina de Leur, fractievoorzitter van D66-Amstelveen met Alexander Pechtold fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer


De als archeologe aan de VU afgestudeerde beleidsmedewerker van het Ministerie van Defensie heeft bestuurlijk al heel wat ervaring opgedaan. Onder meer als fractievoorzitter van D66 vanaf 2004 in de Gemeente Amstelveen en gedurende acht jaar als statenfractie-assistent bij de Provincie Noord-Holland.

“Om iets bestuurlijk voor elkaar te krijgen, is het niet alleen belangrijk om een goed verkiezingsprogramma te hebben maar vooral ook om te begrijpen welke wensen er onder de bevolking leven. Dat luisteren naar de inwoners tezamen met  weten hoe bestuurlijk de hazen lopen, is mijn kracht”, legt de nieuwe lijsttrekker enthousiast uit.

“Het succes van D66 bij de Europese verkiezingen en het sterk groeiend ledental, geeft aan dat D66 op weg terug omhoog is. Mensen willen weer met een positieve houding naar de toekomst kijken. D66 wil graag oplossingen bieden en niet verzanden in politiek gekrakeel”. “Al sinds D66 voor het eerst in de Raad kwam in 1978, is D66, in tegenstelling tot andere partijen, niet alleen maar reagerend op Raadsvoorstellen van B en W, maar ook initiatiefrijk en oplossingsgericht geweest.

Recente voorstellen die D66 op de Raadsagenda heeft gezet reiken van het mogelijkheid maken van een burgerinitiatief tot stimulering van amateurkunst en van de instelling van de Jonge heldenprijs tot plannen voor een structurele verlevendiging  van het Stadshart. “Het is fijn om voor een partij, die borrelt van talent en ideeën, lijsttrekker te zijn; dat geeft ook in een nieuwe raadsperiode weer veel inspiratie”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS