Bijgewerkt: 1 december 2022

Nieuwe burgemeester Ouderkerk

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Gemeente-Ouder-Amstel
11-07-2007

De gemeenteraad van Ouder-Amstel heeft op donderdag 5 juli 2007 besloten mevrouw M.T.J. (Mieke) Blankers-Kasbergen (Oudewater, 1950) uit Hoofddorp voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel- meldt in haar persbericht de gemeente.

Mieke Blankers-Kasbergen Amstelveen
(Gemeente Ouder-Amstel - 2007)

Mevrouw M. T. J. Blankers-Kasbergen, de nieuwe burgemeester van Ouder-AmstelAls zij wordt benoemd, zal zij waarnemend burgemeester N. Meijer opvolgen, die op zijn beurt is voorgedragen voor benoeming als burgemeester van Zandvoort. Mevrouw Blankers is 57 jaar oud en lid van het CDA. Zij is momenteel bij de provincie Noord-Holland voorzitter van de gebiedscommissie Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) voor de regio Zuidwest/Rijnland.

Sinds 15 maart 2006 is zij raadslid voor het CDA in de gemeente Haarlemmermeer. Zij is ook fractievoorzitter van het CDA in de Regioraad Stadsregio Amsterdam (voorheen ROA). Van november 1999 tot februari 2006 was zij wethouder in Haarlemmermeer met als portefeuille onder meer verkeer en vervoer, verkeersveiligheid en volksgezondheid.

Tevens was zij dagelijks bestuurslid van de ROA. Mevrouw Blankers-Kasbergen is getrouwd en heeft twee kinderen. Haar benoeming wordt na de zomervakantie verwacht.

Lerares

Van 1975 tot eind 1999 lerares lichamelijk opvoeding en informatica op het St. Nicolaas lyceum, Amsterdam. Vanaf 1970 tot 1973 lerares Algemeen Vormend Onderwijs op een LHNO (lager huishoud- en nijverheidsonderwijs) school te Utrecht. Hobby’s: tennissen, op de racefiets de polder door, fitness en tuinieren.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.