Bijgewerkt: 8 december 2023

Nieuwe gedichtenbundel van Lija Hirsch gepresenteerd

Nieuws -> Cultuur

Bron: Lija Hirsch
19-04-2021

Op vrijdag 16 april 2021 nam om 9 uur 's ochtends de burgemeester van Den Haag Jan van Zanen het eerste exemplaar in ontvangst van 'Vlinderboom', de nieuwe gedichtenbundel van Lija Hirsch.

In 'Vlinderboom' staan ontroerende en toegankelijke gedichten gedichten en impressies met als thema’s liefde, familie en de vergankelijkheid van het leven. Maar ook de eigen identiteit en de wil deze ondanks alles te bewaren en de bijbehorende pijn in een nieuw licht te zien.

Foto Amstelveen
(Bron Lija Hirsch - 2021)

Lija Hirsch overhandigt het eerste exemplaar van haar gedichtebundel 'Vlinderboom' aan Jan van Zanen de burgemeester van Den Haag


In 2015 verscheen 'Vijver vol stenen', de eerste bundel van Lija Hirsch. waarover Ronald Leopold, directeur van de Anne Frank Stichting, toen zei: 'Een poëtische zoektocht langs grote levensvragen aan de hand van alledaagse objecten en ervaringen. Korte verhalen, gedichten en impressies tonen niet alleen de pijn en de moed van een vorige generatie in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog en de Shoah, maar ook de opdracht om mens te blijven in een soms onmenselijke wereld (...).' Deze mooie quote zou ook zo voor de opvolger Vlinderboom kunnen gelden.

Lija Hirsch (1962) groeide op in Den Haag. Zonder expliciet te zijn vormt Den Haag het decor voor een aantal van de gedichten en verhalen in 'Vlinderboom', zoals bijvoorbeeld het huis van haar grootouders in 'Schrikkeljaar', het ouderlijk huis in 'Thuis of de winkel' in het verhaal 'Een vaas vol bloemen'. En de Haagse schrijver Louis Couperus niet te vergeten, aan wie het gedicht Toevlucht is opgedragen. Lija Hirsch studeerde Italiaanse en Duitse literatuur aan de Leidse Universiteit en geeft hier les in. Ook heeft zij jaren met veel plezier opgetreden als zangeres van Jiddische liederen.

'Vlinderboom' geschreven door Lija Hirsch, uitgegeven bij Amphora Books: ISBN boek 9789064461446, € 14,95. www.amphorabooks.nl  Voor een recensie-exemplaar of een interviewverzoek kunt u contact opnemen met Esther Brandt, esther@amphorabooks.nl , tel. 0624800564Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.