Bijgewerkt: 21 juli 2024

Nieuwe kinderburgemeester Ronald McDonald VU Kinderstad

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Jan Willem Wessels
08-02-2010

'Een kinderparadijs', noemt Sanne Weber Ronald McDonald VU Kinderstad. De inmiddels 13-jarige Sanne werd precies twee jaar geleden geïnstalleerd als kinderburgemeester van Ronald McDonald VU Kinderstad door het prinselijk paar Maurits en Marilène.  

Zondag 7 februari 2010, tijdens het tweede verjaardagsfeestje van Kinderstad, vindt Sanne het tijd om het stokje over te dragen aan de zesjarige Lindsey Spier. Op aangeven van Annemarie Jorritsma, voorzitter van Stichting Ronald McDonald VU Huis/Kinderstad, hangt Sanne plechtig haar ambtsketting om de hals van haar opvolgster, Lindsey Spier.

Lindsey Amstelveen
(Foto Daniel Patriasz - 2010)

Annemarie Jorritsma en de nieuwe kinderburgemeester Lindsey Spier


Het zesjarige meisje wordt regelmatig opgenomen in VU medisch centrum en komt dan zo vaak mogelijk spelen in Kinderstad. Op de vraag waarom ze de functie geaccepteerd heeft, zegt Lindsey dan ook zelf: “omdat ik het heel leuk vind in Kinderstad”. De ideale kinderburgemeester dus. Nicole van den Kroonenberg,  assistent-stadhouder van Kinderstad, noemt Lindsey “born to be a star”, wat Jorritsma de uitspraak ontlokt dat dát een hele goede eigenschap is voor een burgemeester!

Lindsey en Sanne zorgen hierna samen met Jorritsma, clown Powie en de ruim 165 aanwezige kinderen en ouders voor een knallende start van het verjaardagsfeestje. Dit begint met een vertolking van ‘Geloof in jezelf’ uit The Wizz door Vannessa Timmermans onder begeleiding van pianist Mark Peter.

Aan de ambtsketting van de kinderburgemeester hangt nu het prachtige plaatje met de naam van Lindsey en de datum van inauguratie. Dit werd wederom kosteloos verzorgd door Zilverstad Holland BV.

Kinderstad

In Ronald McDonald VU Kinderstad kunnen zieke kinderen spelen en zich ontspannen; even vergeten dat ze ziek zijn. Dit bevordert hun herstel. Daarnaast is het van groot belang dat kinderen zich op intellectueel en psychosociaal vlak kunnen ontwikkelen terwijl ze voor lange tijd in het ziekenhuis liggen.

Ronald McDonald VU Kinderstad helpt daarbij en laat kinderen vooral even kind zijn. Op twee etages kunnen ze onder meer lekker bouwen, knutselen, lezen en voetballen. Maar ook radio en filmpjes maken in een studio, racen in een stoere raceauto en piloot of stewardess spelen in een levensecht vliegtuig.

Kinderstad is niet alleen voor zieke kinderen. Ook hun ouders, broertjes,zusjes, vriendjes en vriendinnetjes kunnen er voor enkele uren verblijven. Voor ouders is er een Huiskamer, een rustige plek waar ze een krantje kunnen lezen en een kopje koffie kunnen drinken. In de afgelopen twee jaar ontving Ronald McDonald VU Kinderstad al 15.000 keer bezoek!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.