Bijgewerkt: 6 december 2021

Nieuwe trap tot Kazernepad slecht toegankelijk voor fietsers

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
27-09-2011

Ter hoogte van de Thorbeckelaan en de Parklaan is een nieuwe toegang tot het hoger gelegen Kazernepad (Zwarte Pad) aangelegd. Het gaat hierbij om een brede trap die slecht toegankelijk is voor fietsers.

Parklaan Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De mini trappen van de Sacré Coeur van Amstelveen. Het is heel stijl en een zware fiets naar boven en naar beneden duwen vergt veel kracht en oplettendheid


Tevens zijn de toegangen aan de zijde van de Parklaan uitsluitend voor voetgangers toegankelijk gemaakt. Uit de praktijk blijkt, dat fietsers gebruik blijven maken van de doorsteek vanaf het Kazernepad naar de Parklaan, hetgeen leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties. Het CDA vindt dit een ongewenste situatie en stelt een verbreding van de toegangsweg voor.

Parklaan Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Pitstop Parklaan!! Hier moeten de fietsers verplicht afstappen en naar de trappen lopen. Deze afrit is de enige op het Zwarte Pad, waar geen normale manier kan weer verder fietsen en over de mensen in een rolstoel maar niet eens spreeken


Het CDA vraagt zich tevens af, of de trap aan de Thorbeckelaan bij de uitvoering niet een voetgangers en een fietsgedeelte had kunnen krijgen zodat beide weggebruikers hiervan kunnen profiteren. Ook bij  de majestueuze uitvoering van de trap stelt het CDA vragen. De kosten zijn hierdoor navenant hoger. “Het lijkt de toegang tot de Sacré Coeur wel” merkte een voorbijganger op.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.