Bijgewerkt: 7 februari 2023

Nominaties Groen Lintje 2016 is geopend

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
06-06-2016

De fractie van GroenLinks roept Amstelveners op nominaties in te dienen voor een Groen Lintje. Dit is een jaarlijkse prijs die GroenLinks uitreikt aan personen, of instellingen die zich inzetten voor groene initiatieven in Amstelveen. Vanuit de genomineerden wordt een winnaar gekozen die het lintje begin juli uitgereikt krijgt.

Het Groen Lintje is een jaarlijks terugkerende prijs voor mensen, of instellingen die zich inzetten op het gebied van groen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over natuur, milieu, landschap of dieren. De prijs werd vorig jaar uitgereikt aan Anne Marie van Leent van het repaircafé. Daar kunnen mensen kapotte apparatuur laten repareren in plaats van het onnodig weg te gooien. Ook is zij betrokken bij Opschoondagen in Amstelveen, waarbij vrijwilligers gezamenlijk zwerfafval opruimen.

Foto Amstelveen
(Foto GL-Amstelveen - 2014)

Tessa van Wijnen, gemeenteraadslid van GroenLinks-Amstelveen


Eerdere winnaars zijn Stichting Beschermers Amstelland, de Bijenvereniging en het IVN Amstelveen. Ook dit jaar gaat GroenLinks weer een lintje uitreiken. Raadslid Tessa van Wijnen: “Het is een  geweldige manier om groene, of duurzame initiatieven in het zonnetje te zetten. Veel Amstelveners zijn op de een, of andere manier bezig met Amstelveens groen, natuur of milieu. Zij zijn onmisbaar voor een leefbare gemeente en daarom verdienen zij het om in het zonnetje gezet te worden.”

Daarom de oproep aan iedereen: ken je iemand, of een organisatie die een Groen Lintje verdient? Laat het ons weten! De nominaties kunnen gestuurd worden naar fractie@groenlinksamstelveen.nl. Daarbij graag vermelding van het wie, wat en waarom. De fractie kiest vervolgens wie de winnaar is en zal de prijs begin juli uitreiken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.