Bijgewerkt: 5 december 2022

Nomineer personen, of instellingen voor een Groen Lintje van 2015!

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
25-05-2015

De fractie van GroenLinks roept Amstelveners op nominaties in te dienen voor een Groen Lintje. Dit is een jaarlijkse prijs die GroenLinks uitreikt aan personen, of instellingen die zich inzetten voor groene initiatieven in Amstelveen. Vanuit de genomineerden wordt een winnaar gekozen die het lintje eind juni uitgereikt krijgt.

Het Groene Lintje is een jaarlijks terugkerende prijs voor mensen, of instellingen die zich inzetten op het gebied van groen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over natuur, milieu, landschap of dieren. De prijs werd vorig jaar uitgereikt aan de IVN. Zij organiseren veel activiteiten om Amstelveners bij het groen te betrekken. Ook zijn de talloze vrijwilligers onmisbaar bij het inventariseren van de diverse soorten planten en dieren. Eerdere winnaars zijn Stichting Beschermers Amstelland en de Bijenvereniging. 

Foto Amstelveen
(Bron GroenLinks-Amstelveen - 2014)

Tessa van Wijnen, raadslid van GroenLinks-Amstelveen


Ook dit jaar wil GroenLinks weer een lintje uitreiken. Raadslid Tessa van Wijnen: “Het is een  geweldige manier om groene, of duurzame initiatieven eens in het zonnetje te zetten. Veel Amstelveners zijn op de een, of andere manier bezig met Amstelveens groen, natuur of milieu. Zij leveren een heel waardevolle bijdrage aan de kwaliteit van Amstelveen. En die waardering laten we graag zien. ” Daarom de oproep aan iedereen: ken je iemand, of een organisatie die een Groen Lintje verdient? Laat het ons weten!.

De nominaties kunnen gestuurd worden naar fractie@groenlinksamstelveen.nl. Daar graag vermelding van het wie, wat en waarom. De fractie kiest vervolgens wie de winnaar is en zal rond Wereld Milieudag op 5 juni 2015 de prijs uitreiken.

Wereld Milieudag (Engels: World Environment Day) wordt jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd. De inzet is om overheden en bevolking stil te laten staan bij ons milieu. Deze speciale dag moet het bewustzijn hierover verbeteren. Er is voor 5 juni gekozen, omdat op die dag in 1972 de internationale milieuconferentie begon die ook bekendstaat als het United Nations Environment Programme. Elk jaar organiseert een bepaalde gaststad in steeds weer een ander land de vergadering.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.