Bijgewerkt: 30 november 2021

OCA: Na alcoholcursus gratis rijbewijs

Nieuws -> Politiek

Bron: OCA
09-11-2010

Na het succesvol afleggen van het rijexamen zonder kosten bij de gemeente het rijbewijs ophalen.

Die mogelijkheid wil de OCA (Ouderen Combinatie Amstelveen) komende rijexamenkandidaten bieden, mits zij actief hebben deelgenomen aan een cursus, waarin aandacht wordt besteed aan de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

De Ouderen Combinatie dient morgen 10 november 2010 bij de behandeling van de begroting voor 2011 in de raadsvergadering een motie daarover in. Het is bekend, dat veel onervaren dus beginnende rijbewijsbezitters vaker dan meer ervaren rijders bij een verkeersongeval zijn betrokken. Alcohol- en drugsgebruik kunnen daarbij een rol spelen.

Vorig jaar al reikte de OCA folders over dit gebruik uit in de jongerencentra. In vervolg daarop wordt nu voorgesteld kandidaten, die het theoriecertificaat bij het CBR al hebben behaald een cursus aan te bieden. Die cursus bestaat uit het één avond actief deelnemen aan een door de Brijder Stichting te verzorgen bijeenkomst.

Als de deelname voldoende is geweest, ontvangt de cursist een certificaat. Daarmee kan hij/zij na het slagen voor het rijexamen naar de gemeente om tegen inlevering van dit certificaat zonder kosten het rijbewijspasje in ontvangst te nemen. De cursus staat alleen open voor Amstelveense kandidaten, die bij een Amstelveense rijschool lessen.

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden voor de deelnemers. De eerste cursusavond zal in januari 2011 worden gegeven. Over plaats, dag, tijd en mogelijkheid van deelname volgt in december nadere informatie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS